Ministerul de Externe al Rusiei e condus de oligofreni?


Conform mediafax.ro, premierul Victor Ponta a declarat, pe 12 septembrie, în discursul rostit în cadrul Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, că angajamentul său şi apelul adresat românilor este acela de a face împreună, pentru a doua oară, marea unire a României. „Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, bla bla, continuându-şi discursul electoral, dorind să-şi atragă simpatia electoratului naţionalist cu aluziile pe care le-a făcut cu privire la unirea Republicii Moldova cu România.

Deşi Ponta nu prea poate fi luat în serios cu ideile sale privind unirea, Ministerul rus de Externe a reacţionat vehement la adresa acestei declaraţii, spunând că „Rusia este preocupată de afirmaţiile premierului Victor Ponta privind viitorul Republicii Moldova.” şi că „Aşteptăm ca autorităţile de la Chişinău să analizeze în mod adecvat aceste declaraţii. Sperăm, de asemenea, că va exista o reacţie corespunzătoare din partea Bruxellesului şi a capitalelor statelor europene”. 

Să mori tu?! Adică tocmai tu, Rusia, care cucereşti tot ce-ţi iese în cale şi faci figuri în faţa tuturor puterilor europene, ameninţând cu încetarea alimentării cu gaze, te trezeşti grohăind despre cum alţii acţionează într-un mod care lezează principiile democratice ce stau la baza cooperării internaţionale? Într-o perioadă civilizată, cu gândul departe de violenţa celor două Războaie Mondiale, singura ţară care a anexat prin agresiune armată un teritoriu dintr-un stat vecin căruia îi garantase integritatea, acuză o altă ţară că şi-ar dori să se unească cu o a treia naţiune care, culmea, este locuită în proporţie de 75% de vorbitori de limba celei de-a doua ţări şi care, şi mai culmea, cândva chiar a făcut parte din teritoriul acesteia.

Bineînţeles, declaraţia lui Ponta nu avea niciun rost, iar singura „realizare” după această pălăvrăgeală ieftină s-ar putea să fie o reacţie urâtă din partea Kremlinului. Mai ales că preşedintele Rusiei are dreptul, garantat de Constituţie, să intervină oriunde în lume, prin orice mijloace, acolo unde sunt ruşi aflaţi în dificultate. Şi sunt destui ruşi în Moldova.

Pe de altă parte, dacă Rusia ar pune în aplicare ameninţările privind încetarea alimentării cu gaze, n-ar fi chiar o tragedie, căci poate aşa şi-ar aduce unii aminte că mai există şi la noi zăcăminte care pot fi exploatate. Bineînţeles, dacă ne mai dă voie OMV.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Blogger

Nu rata: