McDonald’s vinde magazinele din Hong Kong şi China

3 min


Două dintre cele mai puternice fonduri americane de private equity, respectiv Carlyle Group şi TPG Capital s-au aliat, fiecare, cu o companie chineză de stat pentru a depune o ofertă de preluare a lanţurilor de restaurante de tip fast-food McDonald’s din Hong Kong şi China continentală, într-o tranzacţie a cărei valoare ar urma să se încadreze între 2 şi 3 miliarde de dolari.

Conform surselor, Carlyle a format o echipă cu conglomeratul de stat CITIC în timp ce TPG s-a aliat cu Beijing Capital Agribusiness Group pentru a putea depune fiecare o ofertă înainte de termenul limită fixat pentru mijlocul lunii septembrie.

Anterior, Reuters a informat că McDonald’s a angajat banca americană Morgan Stanley să se ocupe de vânzarea a aproximativ 2.800 din restaurantele sale din China, Hong Kong şi Coreea de Sud.

Ofertele celor două consorţii conduse de fondurile americane nu vizează decât restaurantele McDonald’s din China şi Hong Kong, adică aproximativ 85% din cele 2.800 de restaurante scoase la vânzare de grupul american. De asemenea, potrivit surselor, cele două oferte vor concura cu cele depuse de China Cinda Asset Management Co, Beijing Tourism Group şi grupul privat chinez Sanpower Group.

Separat, grupul sud-coreean Maeil Dairy Industry a anunţat vineri că intenţionează să depună o ofertă pentru restaurantele McDonald’s din Coreea de Sud, a căror valoare ar putea să se ridice la 268 milioane de dolari.

Până în prezent, un purtător de cuvânt de la McDonald’s a precizat că nu a fost luată încă nicio decizie.

„Facem progrese în căutarea de parteneri strategici cu prezenţă importantă pe piaţa locală şi care împărtăşesc valorile şi viziunea noastră, cu un accent deosebit pe creşterea accelerată”, a declarat purtătorul de cuvânt.

La fel ca şi alţi operatori de restaurante fast-food, McDonald’s a decis să adopte sistemul de franciză, urmând să propună cumpărătorilor un acord de franciză pe o durată de 20 de ani, cu posibilitatea unei prelungiri pentru încă 10 ani.

În România, McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor, cu 68 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, McDonald’s a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 190.000 clienţi. 

sursa: capital.ro


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.