Marea Britanie se teme de posibile atentate teroriste

2 min


Marea Britanie se teme că scenariul atentatelor de la Paris s-ar putea repeta oricând într-unul dintre oraşele sale. Acesta este motivul principal pentru care Guvernul încearcă să obţină cât mai curând sprijinul Parlamentului pentru declanşarea bombardamentelor împotriva Statului Islamic, în Siria.

Potrivit analiştilor britanici, este posibil ca votul în Camera Comunelor să aibă loc chiar săptămâna viitoare.

Coaliţia internaţională care luptă împotriva ISIS ar mai putea primi şi sprijinul Germaniei, care analizează posibilitatea de a contribui cu 1.200 de soldaţi la operaţiunile din Orientul Mijlociu.

„Este destul de periculos să nu acţionezi când ştii că există o ameninţare directă la adresa ţării tale şi când ai capacitatea şi precizia de a lovi acest cult al morţii chiar în fieful său din Rakka. Ceea ce s-a întâmplat cu două săptămâni în urmă la Paris se poate întâmpla şi într-un oraş britanic”, a declarat Michael Fallon, ministrul Apărării din Marea Britanie.

Islamul este a doua religie din Marea Britanie ca număr de adepţi, în Regat locuind circa 3 000 000 de musulmani, asta însemnând aproape 5% din totalul populaţiei.

Deşi nu au fost identificate grupări radicale în Marea Britanie, autorităţile sunt conştiente că teroriştii se pot infiltra foarte uşor în rândurile musulmanilor de rând, lucru care ar stârni destule discuţii privind discriminarea religioasă în cazul în care s-ar dispune efectuarea de verificări.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

2 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Niste nebuni care nici ei nu stiu pentru ce se lupta. Stiu doar ca tre sa omoare si sa distruga, asta o fi rolul lor pe lumea asta….