fbpx

Marea Britanie – deja afectată de posibila ieşire din UE. David Cameron chemat să dea explicaţii

3 min


Deşi după negocierile din ultimele zile lucrurile păreau să reintre în normal, discuţiile despre posibila ieşire a Marii Britanii din UE au provocat deja consecinţe negative.

David Cameron va pleda în faţa aleşilor britanici pentru ca Regatul Unit să rămână într-o Uniune Europeană reformată. Premierul britanic va prezenta luni, 22 februarie 2016, în Camera Comunelor detaliile acordului pe care l-a negociat cu liderii de la Bruxelles. Înţelegerea satisface o serie de solicitări, menite, în special, să restrângă accesul la ajutoare sociale al imigranţilor intra-comunitari din Marea Britanie.

Britanicii vor decide dacă rămân în Uniunea Europeană în cadrul unui referendum, organizat pe 23 iunie 2016. Acordul nu i-a mulţumit, de altfel, nici măcar pe membrii cabinetului britanic. Mai mulţi miniştri au anunţat că susţin ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană.

Campania „pro-Brexit” a primit duminică şi sprijinul primarului Londrei, Boris Johnson. Gestul acestuia a dus însă la o prăbuşire cu peste 2% a lirei sterline, cea mai mare devalorizare într-o singură zi din 2010 şi până în prezent. Si agenţia Moody’s a anunţat că ar putea scădea rating-ul Marii Britanii dacă referendumul din iunie duce la ieşirea din UE.

Probleme şi cu securitatea naţională

Directorul Europol, Rob Wainwright, a afirmat că, dacă Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, poliţiei britanice îi va fi mai greu să-şi apere cetăţenii de atacurile militante şi de criminalitatea organizată, şeful organismului UE contracarând astfel o cerere importantă a britanicilor care susţin părăsirea UE, conform agenţiei Reuters.

„Un eventual Brexit va face mai dificilă lupta Londrei împotriva terorismului”, a declarat şeful Europol.

De asemenea, Comisia Europeană nu are niciun plan de rezervă în cazul în care Marea Britanie va părăsi zona UE şi nu va putea interveni în campania făcută de politicieni britanici cu ocazia referendumului organizat în iunie privind apartenenţa Marii Britanii la UE, a avertizat comisarul UE, Pierre Moscovici, conform Mediafax.


Apreciază articolul

sursa: stirileprotv.ro


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.