fbpx

Logică de autorităţi inteligente. Lamborghini de 300.000$ distrus pentru că nu era înmatriculat (VIDEO)

3 min


Ştim foarte bine că în România statul are mari probleme atunci când vine vorba de recuperat bani de la interlopi sau alte tipuri de hoţi. De asemenea, întâmpină probleme şi când vine vorba de luarea măsurilor faţă de aceste categorii de infractori, întrucât mereu apar breşe şi portiţe legislative, care le permite să scape destul de uşor, indiferent de ce au făcut.

Bineînţeles, atunci când vine vorba de omul de rând, care munceşte legal şi care nu iese în evidenţă cu nimic, treburile se schimbă, fiind foarte uşor să i se pună popriri pe salariu sau să-i fie confiscate puţinele bunuri pe care le are.

Cu toate că ne credem foarte civilizaţi şi avansaţi din multe puncte de vedere, puterea pe care o are statul în faţa cetăţenilor este destul de disproporţionată, evident, în defavoarea categoriei menţionate mai sus.

Există ţări în care statul are o putere foarte mare, iar legile sunt legi şi trebuie respectate de toţi, indiferent că sunt lideri politici sau oameni de rând.

Preţuri mici, taxe uriaşe

De asemenea, există ţări, cum este Taiwan, în care legile sunt puţin deplasate, însă nu mă pot pronunţa dacă este un lucru bun sau rău. De exemplu, pentru simplul fapt că eşti prins cu un autoturism neînmatriculat sau cu numere false, cum este cazul de mai jos, autoturismul este confiscat şi distrus în public, indiferent de proprietar sau de valoarea maşinii.

Se întâmplă destul de des ca maşini foarte scumpe să ajungă în situaţia asta, deoarece în Taiwan costurile de achiziţie pentru maşini sunt destul de ok, dar când vine vorba de costurile pentru intrarea în legalitate şi întreţinere în timp, devin uriaşe.

Probabil te întrebi de ce autorităţile aleg să fie distruse maşinile şi nu confiscate, valorificate, iar sumele obţinute să treacă în visteria statului. Deşi pare cretină decizia, astfel se înlătură orice bănuială că s-ar putea comite acte de corupţie în cauze tentante. Totodată, exemplul dat poate avea un oarecare impact la nivel naţional.

Vezi mai jos cum sunt distruse autoturisme marca Lamborghini, în valoare de sute de mii de dolari.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Radu N. Constantinescu
Fost blogger. Momentan îmi dau cu părerea.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.