Dacă în urmă cu câteva zile aproape că s-a iscat un scandal monstru privind deschiderea unui sarcofag în Egipt, lucrurile par să ia o turnură ciudată.

Arheologii au deschis misteriosul sarcofag, vechi de 2.000 de ani, descoperit într-o zonă în districtul Sidi Gaber din Alexandria.

În interior au fost descoperite trei schelete, ce ar fi putut aparţine unor soldaţi, şi un lichid roşiatic.

Peste 30.000 de oameni au cerut Ministerului Antichităţilor din Egipt să fie lăsaţi să bea o băutură pe care o consideră energizantă şi care se află într-un sarcofag vechi de 2.000 de ani.

lichidul din sarcofagul din egipt

Oamenii vor să bea lichidul

 „Trebuie să bem lichidul roşu, din sarcofagul negru, sub forma unei băuturi energizante pentru a putea prelua din puterile lui”, scrie în cadrul petiţiei.

Aceştia au ignorat legenda conform căreia dacă sarcofagul va fi deschis, va veni sfârşitul lumii şi au găsit în el trei scheletele care se aflau într-un lichid roşu.

Autorităţile spun că aşa-zisa „băutură energizantă carbogazoasă” este, de fapt, apă menajeră. Apa s-a fi scurs dintr-un canal în interiorul sarcofagului.

Cineva a realizat o petiţie, pe care a numit-o „lăsaţi-i pe oameni să bea lichidul roşu din sarcofagul negru”, şi care a fost iniţiată la o zi după deschiderea acestuia.

Peste 30.000 de persoane au semnat cererea până în prezent. Scopul este, potrivit unora dintre semnatari, „să bem lichidul roşu din sarcofagul negru blestemat sub formă de energizant carbogazos ca să putem să-i însuşim puterile şi să murim în cele din urmă”.

Lichidul ar putea fi toxic

Site-ul Live Science, dar şi o brumă de inteligenţă, sugerează că a-ţi dori să consumi unui lichid misterios, descoperit într-un sarcofag, nu este tocmai cea mai bună idee.

• CITEŞTE ŞI:  Harry Houdini, magicianul care a sfidat moartea cu numerele sale periculoase

Dar unii oameni cred că acest lichid le-ar putea oferi puteri supraomeneşti.

Publicitate

Lichidul provenit de la cadavrele descompuse conţine milioane de microorganisme, iar unele dintre ele sunt extrem de periculoase.

Probabil conţine virusuri şi bacterii care formează „endospori” care sunt extrem de dificil de distrus. Conform profesorului Rolf Halden, din cadrul Universităţii de Stat din Arizona, sporii sunt specimene care supravieţuiesc descompunerii chiar şi sute sau milioane de ani.

Dar, cine suntem noi să judecăm aceste fiinţe care-şi doresc să descopere secretul nemuririi, nu-i aşa?

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele