Laguna Roz – unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat

2 min


Este evident că există în lume o mulţime de locuri incredibile despre care încă nu se ştie, ori nu au fost suficient de mediatizate. La fel este şi cazul unei lagune…roz! La propriu!

Nisipul alb şi apa roz fac din acest loc un adevărat colţ de Rai, despre care mulţi cred că este prea frumos ca să existe în realitate şi că fotografiile postate pe Internet sunt trucate ca să arate ca şi cum ar fi desprinse dintr-o lume fantastică.

Laguna Roz este însă cât se poate de reală şi există o explicaţie ştiinţifică pentru incredibila nuanţă a apei. Un loc magic sau un colţ de Rai, aşa este descrisă una dintre cele mai frumoase plaje din lume, cunoscută ca Laguna Roz, din Mexic, imaginile care o înfăţişează numărându-se printre cele mai populare imagini de călătorie de pe Instagram, conform Huffington Post.

Oamenii nu cred că este adevărată

Chiar dacă nuanţa sa de poveste este privită cu neîncredere de cei care nu au văzut Laguna Roz cu ochii lor, mulţi considerând că realitatea este mult mai puţin spectaculoasă decât locul în sine şi că fotografiile de pe Internet sunt cosmetizate, laguna de lângă satul de pescari Las Coloradas, de pe coasta Peninsulei Yucatán, în Mexic, are o culoare naturală, asigură oamenii de ştiinţă.

În funcţie de perioada anului, nuanţa poate fi mai intensă sau mai ştearsă, şi provine de la planctonul roşu, algele şi anumiţi creveţi care elimină în apă diverse substanţe, printre care şi betacaroten, un pigment roşiatic-portocaliu.

Un adevărat colţ de rai! 😀

sursa: adevarul.ro


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *