La naştere, nimeni nu le dădea vreo şansă de supravieţuire. Vezi cum arată acum aceste surori siameze

4 min


Sigur ai auzit de fraţi siamezi, acei copii care se nasc cu trupurile total sau parţial lipite. Şansele lor de supravieţuire sunt destul de mici, iar cei mai puternici, care reuşesc să reziste, cu siguranţă vor avea parte de o viaţă diferită după operaţia de separare. Este un fenomen rar ce se întâlnește cu frecvența de la 1 la 50.000 nașteri până la 1 la 200.000 nașteri.

Este imposibil ca siamezii să trăiască mult dacă rămân lipiţi şi de aceea, încă din primele momente ale vieţii, se ia în calcul o operaţie de separare, pentru ca dezvoltarea ulterioară să curgă cât mai aproape de normalitate. Operaţiile sunt complexe şi riscante, însă medicii reuşesc să ducă la capăt operaţiile, cele mai multe dintre cazuri încheindu-se cu succes.

Povestea acestor fetiţe reprezintă unul dintre cele mai rare cazuri de gemeni uniţi anatomic din lume. Unicitatea cazului nu are legătură cu modul în care au fost unite corpurile fetiţelor, ci cu faptul că gemenele siameze s-au născut alături de…o altă fetiţă! De fapt, fetiţele sunt triplete, dar două dintre ele au avut corpurile lipite. Cele două fetiţe lipite s-au născut primele, după care a venit pe lume şi cea de-a treia dintre surori.

Operaţia poate fi simplă sau foarte complexă

În funcţie de tipul în care corpurile celor două siameze sunt lipite, se procedează la o anumită oeraţie. Astfel, separarea poate fi destul de simplă, complicată sau chiar imposibilă. Spre norocul lor, medicii au decis că operaţia de separare se poate face în condiţii bune.

Operaţia de separare a fost un real succes, iar imaginea de mai jos a fost făcută la scurt timp după intervenţia chirurgicală, fetiţele afişându-se cu zâmbetul lor simpatic în corpuri separate.

Fetiţele au primit proteze şi au început sesiuni complexe de fizio-terapie, pentru a se dezvolta într-un mod normal, ca orice copil de vârsta lor. Astfel, au reuşit să înveţe încă de la o vârstă fragedă să se deplaseze cu ajutorul protezelor, iar apoi chiar au luat şi lecţii de călărie.

Sora siamezelor are mare grijă de ele

Sora celor două fetiţe siameze este foarte implicată în creşterea lor, iar de fiecare dată când cele două dau de greu, aceasta face tot posibilul să le ajute. O chestie normală, pe care orice frate ar face-o, nu-i aşa?

Este nevoie de un caracter puternic şi un sprijin pe măsură din partea familiei pentru ca aceste fetiţe să aiba parte de o viaţă normală. Cu toate acestea, par că se descurcă de minune, fiind fericite şi mereu dornice să înveţe lucruri noi.

Tripletele reprezintă unul dintre cele mai rare cazuri de acest gen din lume, iar faptul că s-au descurcat atât de bine până acum, nu poate decât să le încurajeze pe viitor.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.