La ce se referă de fapt noile condiţii Facebook, valabile de la 1 ianuarie 2015

3 min


Sunt sigur că ai observat notificarea de la Facebook, prin care ţi se aduce la cunoştinţă că de la 1 ianuarie 2015, condiţiile de folosire a Facebook vor fi modificate, iar tu vei fi de acord cu asta. Bineînţeles, vei fi de acord cu asta dacă vei continua să foloseşti Facebook şi după Anul Nou. Iar cum pe 31, după doişpe noaptea vei posta mesaje cu „La multi ani la totzy fratzy mei!!!” sau „Te iubesc, Marcica!”, e clar că părerea ta privind termenii şi condiţiile Facebook, e irelevantă.

De obicei oamenii sunt leneşi şi nu citesc aproape niciodată termenii şi condiţiile unui produs sau serviciu, acestea fiind mai întotdeauna lungi şi plicticoase. Tu ştii că ai de bifat o căsuţă şi de dat « Next ». De data asta, Facebook a încercat să schimbe acest lucru şi au simplificat puţin treaba, însă nu ştiu câţi dintre sutele de milioane de utilizatori au avut răbdare să citească despre ce este vorba.

La ce se referă noile condiţii

Facebook susţine că va oferi un control mai mare utilizatorilor în ceea ce priveşte reclamele. Adică vei putea să alegi ce produse doreşti să-ţi sară în ochi. Scopul Facebook este să cunoască dorinţele utlizatorilor şi să-i ţină mulţumiţi în acelaşi timp. Adică unui om care distribuie toată ziua guţă şi salam nu cred că i-ar face plăcere să-i fie promovate cărţi sau mai ştiu eu ce chestii dubioase care inspiră inteligenţă.

Citeşte şi: Vezi cum arată prostituatele care fac orice pe Facebook

Este posibil ca Facebook să devină un magazin online uriaş, poate chiar cel mai mare din câte există. Din acest motiv, în unele zone se testează un buton pentru cumpărături direct de pe site, fără să mai trebuiască să părăseşti Facebook.

Care e faza cu urmărirea locaţiei

Pentru perfecţionarea reclamelor, locaţia reprezintă un factor esenţial. Îţi dai seama că ar fi super tare să primeşti anunţuri personalizate, în funcţie de preferinţele tale (ca şi până acum) şi de poziţia în care te afli. Cu alte cuvinte, relevanţa anunţurilor sponsorizate ar creşte simţitor. N-ar fi o idee rea dacă nu ar exista suspiciunea că aceste date ar putea fi folosite şi în alte scopuri…

Are voie Facebook să folosească toate aceste date?

Bineînţeles! Din moment ce ai postat mesajul cu „La mulţi ani!”, ţi-ai dat acordul ca Facebook să facă ce vrea cu datele tale şi să te influenţeze cum îţi vei cheltui banii. Oricum, majoritatea utilizatorilor nu dau doi bani pe astfel de detalii, fapt pentru care viaţa pe Facebook va continua practic fără nicio schimbare.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.