fbpx

ISIS a distrus „Poarta lui Dumnezeu”, dintr-un oraş menţionat în Biblie

2 min


Teroriştii de la ISIS, care luptă pentru nimic, au distrus un edificiu vechi de peste 2.000 de ani, supranumit „Poarta lui Dumnezeu„, din oraşul antic Ninive, lângă Mosul.

Ninive a fost un „oraș foarte mare”, cum era numit în Cartea lui Iona, situat pe malul estic al râului Tigru în Asiria antică. Pe celălalt mal al râului este situat orașul contemporan Mosul, în provincia Ninawa din Irak.

Ninive a fost ultima capitală a Imperiului asirian, atingând o înflorire maximă în secolul al VII-lea î.Hr. Orașul a fost distrus de babilonieni și mezi.

Poarta Mashqi a fost demolată de jihadişti cu ajutorul echipamentelor militare, au povestit activiştii din Mosul pentru ARA News.

Apoi, conform aceloraşi surse, poarta ar fi fost vândută bucată cu bucată.

Nu este prima dată când luptătorii ISIS distrug antichităţi în oraşe istorice. În Irak, zeci de situri arheologice şi monumente au fost făcute praf, în Nimrud şi la Muzeul Naţional din Mosul. Iar în Siria, când jihadiştii au capturat oraşul antic Palmyra, au distrus aproape tot ce au întâlnit în cale. Pentru că sunt construcţii păgâne, iar ei nu sunt retardaţi pentru că decapitează oameni şi comit atentate fără niciun motiv.

„Statul Islamic consideră că aceste morminte şi edificii sunt un sacrilegiu şi o întoarcere la păgânism”, a explicat şeful sirian al antichităţilor, Abdul Maamoun Abdulkarim.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
1
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.