fbpx

Ipocrizia, cel mai folosit machiaj: „nu mă voi căsători niciodată”, „nu mi-e de S7, ci de cartelă” etc.

4 min


Da, suntem reprezentanţii celei mai dubioase specii din istoria vietăţilor. În general, avem tendinţa de a ne masca superficial durerile, fie ele fizice ori psihice, reale ori inventate, voluntar sau involuntar, cumva instinctiv. Scopul este ca niciodată, fie şi măcar pentru o singură secundă, să nu fii considerat un loser, un singuratic, un sociopat, un paria, un sărac sau oricare dintre celelalte cuvinte inventate pentru a umili, nu pentru altceva, da, da… Pentru toate acestea, ipocrizia este calea cea mai sigură!

„Nu mă voi căsători niciodată, îmi place singur”

Dacă nu ai pe nimeni de foarte mult timp, iar in ultima vreme s-a întâmplat ceva frumos în viaţa ta, să spunem pe partea profesională, iar tu te simţi foarte bine la nivel psihic şi eşti foarte montat, nu înseamnă nici că vei fi aşa toată viaţa, nici că vei fi mult mai bine singur decât ai fi trâind lângă cineva. Oamenii care-s creaţi pentru a se descurca exclusiv singuri, nu vor spune niciodată că nu se vor căsători niciodată, sunt prea ocupaţi să umble teleleu, sau ceva. Nu lăsa stările de spirit bune să te facă să spui chestii aiurea, care nu te reprezintă în niciun fel, dintr-un entuziast pueril de a ieşi în evidenţă ca fiind „în formă”. Ipocrizia rules!

„Trebuie să ştii cine eşti cu adevărat înainte de a te căsători”
Care-s argumentele? Trebuie să petreci mult timp singur. Şi cu prietenii. Trebuie să te concentrezi pe propriile aptitudini şi să le exploatezi până iese untul din ele. Să te cunoşti pe tine însuţi folosindu-te de persoane de sex opus, dându-le impresia că te interesează despre ele, fără să te gândeşti că poate ele deja ştiu cine-s cu adevărat, scopul tău fiind să afli cum trebuie să fie persoana lângă care să rămâi tot restul vieţii. Pentru ca apoi să sugerezi arogant că eşti experimentat. Egoismul este cât se poate de specific epocii noastre. E clar că nimic din toate astea nu le poţi face dacă eşti căsătorit, da? Că deh, te-ai căsătorit, te-ai nenorocit!

„Trebuie să cunoşti bine persoana cu care urmează să te căsătoreşti”
Da, conform ultimelor statistici, este destul de clar că oamenii ar trebui să se căsătorească la 55 de ani, după 30 de ani de relaţie şi 4 copii. Până atunci, sunt în concubinaj, că încă se surprind constant cu câte ceva.

„A avea copii nu înseamnă că ţi-ai asigurat o căsătorie pe viaţă”
No shit, Einstein? Noi toţi, aşa credeam! Acest ultim machiaj despre mariaj se duce-n picaj, pentru că-i nul. Copiii n-ar trebui să se facă în necunoştinţă de cauză.

***BONUS*** „Nu mi-e de telefon, mi-e de cartelă” ori „nu mi-e de banii din portofel, mi-e de acte”
Sigur ai auzit-o. E cea mai întâlnită, e „ipocrizia din toţi”. Niciodată nimeni nu a desluşit acest mister. De ce crezi tu că interesează pe cineva dacă eşti fiert de plâns după S7 ori după mia din portofel? Ai pierdut ceva, e ok, în general, oamenii nu se bucură când pierd ceva, nu e nevoie să precizezi de fiecare dată care dintre componentele obiectului pierdut sunt prioritare pentru tine.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Andrei

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.