Karma instantă sau de ce să nu faci rău, căci sigur o vei primi înapoi (VIDEO)

2 min


Sigur ai auzit pe undeva expresia „instant karma”.

Dacă facem o mică cercetare, aflăm că ceea ce numim „karma” în mod curent, de fapt este un concept filosofic-religios, prin care fiecare acțiune, fie ea fizică sau spirituală, are în mod inevitabil o urmare.

„Karma” înseamnă acțiune.

Deşi oamenii folosesc acest termen cu sens negativ, într-un context vindicativ, karma nu înseamna neapărat ceva rău. Şi nu are decât o legătură extrem de vagă cu ideea creștină de „păcat”.

Karma nu este o pedeapsă. Este pur și simplu legea firii, unde ceea ce semeni, aia culegi. Faptele bune se vor întoarce cândva la tine, la fel ca și cele negative. Depinde ceea ce proiectezi în viață, în fiecare moment.

Pe scurt, karma este un concept religios si filozofic prin care fiecare activitate, decizie fizica sau spirituală are o urmare obligatorie, pozitivă sau negativă.

Cu toate acestea, oamenii reuşesc să identifice această lege karmică în contexte negative. Ai făcut ceva rău şi pe urmă ai păţit-o, e clar: karma!

Evident, se întâmplă să ţi se întâmple şi lucruri bune, dar atunci nu ai timp să te gândeşti la karma.

Când oamenii observă în plan fizic o împlinire despre care ei cred că este karmică, are loc parcă o descătuşare de energie. Se simt mai bine, iar dopamină atinge nivele maxime, simţindu-se parcă răzbunaţi, deşi de cele mai multe ori nu au absolut nicio legătură cu evenimentul pe care îl observă.

De aici a apărut şi expresia atât de des utilizată pe internet – „instant karma”. Oamenii au o satisfacţie dubioasă atunci când un personaj negativ păţeşte ceva rău, iar dreptatea este restabilită în univers.

Probabil că avem tendinţa de a ne asocia cu personajul căre a suferit o nedreptate, iar această abilitate de a empatiza ne stârneşte un sentiment de ură faţă de „răufăcător”.

Vizionează clipul video şi distribuie-l şi prietenilor tăi


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
1
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
3
Îmi place
LoL LoL
4
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
1
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.