Ideea cu impozitarea bacşişurilor este cretină şi de aceea s-a renunţat la ea

3 min


Ministrul Finanţelor a anunţat că s-a renunţat la impozitarea bacşişului.

[quote_box_center]“Astazi (vineri – n.r.) am avut o discutie cu toti cei care reprezinta piata serviciilor hoteliere, restaurante, companii de taximetrie vis- a -vis de bacsis. Aceasta idee a plecat de la o solicitare a celor din piata inca din 2012 an de cand acest lucru s-a dorit pentru a solutiona acea situatie in care controlul venea si identifica in casele de marcat sume suplimentare fata de incasarile oficiale. Acesta a fost motivul pentru care a fost reglementat bacsisul. Azi am decis impreuna in urma unei discutii foarte constructive ca acest lucru ar trebui scos din Ordonanta care reglementeaza bacsisul pentru a evita situatiile neplacute in aplicarea acestuia pentru ca nu poti reglementa toate situatiile care se intalnesc zi cu zi. A fost o decizie comuna, a fost o solicitare din partea dansilor de a scoate acest bacsis din prevederea legala. Este scos definitiv, a subliniat Teodorovici, conform stirileprotv.ro[/quote_box_center]

Ministrul Finanţelor s-a întâlnit vineri cu reprezentanţi ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piaţă al livrărilor la domiciliu, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria furnizorilor de servicii de taximetrie cu care a discutat pe marginea prevederilor referitoare la impozitarea bacşisului.

Deşi foarte multă lume a fost de părere că decizia impozitării bacşişului este cât se poate de tâmpită, a fost adoptată în cele din urmă prin Ordonanţa de Urgenţă 8/2015, care defineşte bacşişul şi stabileşte evidenţierea acestui tip de venit pe bonul fiscal.

Nu ştiu de cum şi-a schimbat opinia, însă un jurnalist l-a întrebat pe acelaşi ministru Teodorovici următoarea chestiune: „Dacă eu vreau să dau bacşiş băiatului care îmi aduce pizza, cum rezolv, domnule ministru?”.

Ministrul a răspuns: „Dacă doriţi să lăsaţi un bacşiş, mergeţi la unitatea respectivă, iar acolo, pe casă, bate bonul fiscal, bacşişul respectiv, şi asta este. Sau cu taxiul, vreţi să mă întrebaţi şi de taxiuri, dacă mergeţi cu taxi?”.

Aha, fii sigur că s-ar fi dus foarte mulţi cetăţeni îngrijoraţi de cei 0,5 bani care riscau să nu ajungă la buget, să ceară bonul pe bacşiş de la unitatea care a făcut livrarea. Iar dacă tot erau acolo, puteau să comande şi cina. La pachet, fără bacşiş.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.