Hoţii de buzunare din Timişoara, încolţiţi de o „gaşcă” de tineri cu spirit civic

2 min


Am prezentat aici mai pe larg subiectul hoţilor de buzunare din Timişoara şi detalii despre modul lor de operare.

De asemenea, am scris despre grupul de tineri revoltaţi pe aceşti hoţi şi pe justiţia care nu poate face nimic pentru a opri acest fenomen. Aceşti băieţi curajoşi încearcă să pună umărul, aşa cum pot, la restabilirea ordinii publice şi a siguranţei cetăţenilor.

În oraşele mari există o adevărată problemă cu hoţii de buzunare. Pur şi simplu ajungi în pragul disperării când constaţi că-ţi lipsesc bunuri pentru care ai muncit, furate de nişte gunoaie, care nu contribuie cu nimic la dezvoltarea societăţii şi care, în nesimţirea lor, au curajul să facă pe victimele atunci când sunt luate la întrebări, afirmând că, în realitate, gaşca de tineri reprezintă personajul negativ în poveste.

Hoţii de buzunare fac mii de victime în fiecare an, scăpând foarte uşor datorită prevederilor noului Cod penal, care oferă posibilitatea împăcării şi a înlăturării răspunderii penale, spre deosebire de Codul vechi, în care acest lucru nu era posibil.

Hoţii pun presiune pe victime

Pentru a scăpa de puşcărie, grupările infracţionale apelează la avocaţi şi la metode de intimidare, pentru a face victimele să-şi retragă plângerile depuse împotriva lor.

Din acest motiv, activitatea poliţiei ajunge să fie nesemnificativă.

Grupul de tineri despre care vorbeam, îşi desfăşoară şi în prezent activitatea civică pe străzile Timişoarei, protejând cetăţenii de scursurile care fură din buzunare, atunci când poliţia nu este în preajmă.

Nu voi da niciun detaliu despre tinerii implicaţi în această activitate. Este suficient să ştim că ei sunt printre noi, iar noi trebuie să-i sprijinim atunci când este cazul.

[td_block_video_youtube playlist_title=”Hoţi de buzunare din Timişoara” playlist_yt=”kTRZpq9z94s, KmBZ1WGZsQg, 7b13AzPiAns” playlist_auto_play=”0″]


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Radu N. Constantinescu
Fost blogger. Momentan îmi dau cu părerea.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.