Guvernul Cioloş a depus jurământul. Moise Guran nu este încântat

3 min


Camerele reunite ale Parlamentului au acordat votul de învestitură Guvernului condus de Dacian Cioloș. Ceremonia de depunere a jurămintelor s-a desfășurat în această seară la Cotroceni.

După ceremonia de învestire şi depunerea jurămintelor, Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut un discurs care ar trebui să-i motiveze pe noii miniştri.

„Societatea se schimbă. Societatea românească s-a schimbat, are alte așteptări decât cea de acum 10 sau 25 de ani.
Se schimbă așteptările față de clasa politică. Dacă diferența dintre așteptări și realități intrăm în criză. […]

Acest guvern independent este un pas înspre clasa politică reconectată la alegători, pe care și-o doresc oamenii. Va dura un an de zile. Folosiți acest an din plin!

Un an e puțin în politică, dar e suficient pentru a guverna România bine, pentru a asigura un cadru foarte bun pentru alegeri și pentru partidele politice care vor să se reformeze.” a declarat Preşedintele.

Dacă cetăţenii par mulţumiţi deocamdată, sau, mai degrabă, dornici să vadă dacă schimbarea pe care cu toţii ne-am dorit-o, se va produce într-adevăr, există totuşi voci importante, (şi aici excludem antena3 sau româniatv, care practic nu înseamnă nimic) care nu au prea mare încredere în noul Guvern.

De exemplu, o persoană în care românii au încredere şi pe care chiar au propus-o pentru postul de prim-ministru în timpul protestelor – Moise Guran, nu pare să fie încântat de noua formulă în care Guvernul îşi va desfăşura activitatea, afirmând pe blogul biziday.ro că „nu aşa arată un guvern de tehnocraţi”.

„V-am promis că nu comentez nimic până nu văd programul cu care Dacian Cioloş merge în Parlament. L-am văzut dar, din păcate, prea multe n-am de comentat. Aceasta este și prima dezamăgire față de viitorul guvern, căci lipsa unui mandat clar îl va face şi vulnerabil. Fără el, un guvern de tehnocraţi devine, de fapt, doar un guvern politic fără susţinere parlamentară. 

Programul de guvernare este suficient de vag încât să nu supere pe nimeni, dar este suficient de clar cât să înţelegem că Cioloş va încerca inclusiv o reformă constituţională în acest an. Bun asta, DAR! Lipsesc cu desăvârşire liniile de urmat în câteva materii importante, aşa cum ar fi infrastructura de transport, dar şi societatea informaţională, semn că miniştrii desemnaţi pentru aceste joburi au fost mai greu de găsit şi nu au avut timp să pregătească un program de guvernare.” Vezi continuarea aici.

Ştiu ce zici, domnule Guran, însă hai să le acordăm o şansă oamenilor, să vedem dacă pot schimba ceva.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Radu N. Constantinescu
Fost blogger. Momentan îmi dau cu părerea.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.