Fotbalul pe plaiurile eminesciene, o enigmă totală


1606Acolo nu a mai fost fotbal de primă divizie niciodată, până la acest sezon, iar cei din conducerea clubului au profitat la greu, observam asta când făceam o comparaţie între un abonament la peluză pe Arena Naţională pentru stelişti, 199 lei, şi un abonament la peluză pe municipalul din Botoşani, 300 de lei. S-a profitat de foamea de fotbal a publicului. Dar ce fotbal a oferit FC Botoşani?

Criticii spuneau în primele etape, chiar şi în runda a 5-a când moldovenii ocupau prima poziţie, că FC Botoşani este a doua cea mai slabă echipă după Corona Braşov, dar că trăieşte din energia pe care o dă entuziasmul unei aventuri neaşteptate. De ce spun neaşteptate? Poate nu ştiaţi, dar FC Botoşani a promovat invitată. Sau, hai să zicem… cu puţin noroc. Nu contest meritele echipei, nu e ca şi când ar fi promovat la masa verde, dar, totuşi,  în turul campionatului precedent, în Seria 1 din Liga a II-a, Sportul Studenţesc era lider cu 3 puncte în faţa celor de la Botoşani. În rest, nu mai era nimeni, numai echipe cu palmares în B. Iar Sportul a făcut non-combat în retur, din lipsa banilor.


S-a demonstrat odată cu trecerea timpului că echipa din Botoşani poate fi considerată chiar cea mai slabă echipă din Liga I. Joacă primitiv, fără nicio perspectivă, fără plan de joc, haotic. De asemenea, aerul de profesionalism pe care-l dă conducerea, cu excepţia lui Şfaiţer, este îndoielnic. Iftime este cel puţin ţăran, Heleşteanu nu se pune. Iar Dumitru Brânză… nici atât. Ultimul mare exemplu: dai afară un antrenor care, la drept vorbind, şi-a găsit totuşi limitele şi apogeul în liga secundă, şi ce faci?, aduci un altul pe care l-ai demis în liga a II-a cu caţiva ani în urmă pentru că te dusese pe locul 13… şi pe care, CULMEA, îl înlocuiseşi cu Popovici, adică exact antrenorul pe care tocmai l-ai demis acum. LOGIC, nu? Acum mai e şi Leontin „Boxerul” Grozavu antrenor de Liga I.  Ha! Iar situaţia asta se consumă nu pe banii lui Iftime, care pozează în victima care bagă bani şi nu mai are, ci pe banii urbei.

Una peste alta, este numai vina botoşănenilor. Deşi toată lumea ştia că nu se vor băga bani în echipă şi că publicul va fi exploatat din cauza foamei de fotbal de prim-plan din oraş, aceştia nu au luat niciun fel de atitudine. Au umplut stadionul ăla pe bani mulţi, pentru nimic.

Consider că puteau fi măcar deştepţi, aduceau şi ei un nume mare, la fel de prost ca antrenor ca acest Grozavu, dar măcar aveau stadionul plin asigurat şi-n tur. Dacă nu cumva îl au oricum…

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

One Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Sport

Nu rata: