Eu mă legitimez!


Într-o seară a venit o prietenă la mine. Era foarte supărată, îmi povestea despre fostul ei prieten care o teroriza cu telefoane şi cu ameninţări şi-mi spunea că îi este foarte frică de ce ar putea rezulta din disperarea acestuia. Era târziu, cam 1 noaptea.

Cam aşa vedeam pe vizor…

La un moment dat, cineva sună la uşă, bate în ea destul de agresiv şi chiar apasă pe clanţă. M-am uitat pe vizor, era beznă, persoana era destul de insistentă şi tot ce auzeam era un mormăit ca de urs, foarte dubios. Prietena mea mi-a spus să sun la 112, iar eu bineînţeles că nu găseam telefonul, aşa că s-a repezit în bucătărie să-l ia pe al ei şi a sunat ea. În 3 minute, ATENŢIE!, în 3 minute, în scara blocului în care locuiam atunci erau 8 agenţi de poliţie. Fraţilor, nu am avut timp nici măcar să presupun că va dura mult până vor veni.

Din fericire, a fost vorba doar de un bătrân în stare avansată de ebrietate care a greşit etajul, însă sperietura pe care am tras-o, mai ales în contextul în care prietena mea avea necazuri cu fostul ei prieten care dădea semne de demenţă, a fost absolut groaznică, iar senzaţia de siguranţă pe care mi-au oferit-o oamenii legii a fost ceva rupt dintr-un real mai real decât credeam că poate fi.

Poliţişti corupţi? Poliţişti proşti? Fără şcoală? Inculţi? Toate astea nu depind de mine pentru a fi îndreptate! Ce mă interesează pe mine e ca ei să-şi facă treaba, iar eu să mă bucur de sprijinul lor atunci când am nevoie.

Voi ce ştiţi, bărbaţii ăştia tari care nu vă legitimaţi şi filmaţi cât de grozavi sunteţi voi în faţa lor? Voi aţi trecut prin momente în care să vă căcaţi pe voi de frică şi să aveţi nevoie de ajutor? Aaaa, voi sunteţi bărbaţi, vouă nu vă este frică de nimic. Ei bine, dacă veţi avea nevoie vreodată de poliţie, vă doresc să nu vină inculţii, corupţii, neşcoliţii. Aşa, să vă căcaţi pe voi, ipocriţilor! Aşa, pentru că tu susţii că-i plăteşti şi îi plăteşti prost. Să intre în grevă spontană pe durata situaţiei în care ai tu nevoie de ei.

Voi, toţi cei cu personalităţi puternice care fac pe cocoşii în faţa oamenilor de ordine, sunteţi de fapt nişte monumente ale prostiei în ţara tuturor minunilor posibile. Nu poţi să te comporţi ca un infractor din simpla dorinţă de a demonstra lumii că şi tu exişti şi că poţi fi „tare” şi să mai ai şi pretenţia să fii respectat.

Fac un apel către oamenii cu cap, oamenii care contează: trebuie să dezamorsăm această bombă nucleară a trendului „nu-ţi dau dom’le niciun act, ce poţi să-mi faci? Eu pot să te filmez haha” pentru a nu le da impresia acestor oligofreni că este funcţional şi că este util bunei funcţionări a societăţii în care convieţuim.

Nu de alta, dar poate vom ajunge să trăim într-o societate în care hoţii, tâlharii, violatorii le vor arăta „gaborilor” că au telefon cu cameră de filmat pentru a fi lăsaţi în pace.

Zic.

#EuMaLegitimez

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Lisa Roman

Călătoresc. Călătoresc mereu. Nu stau niciodată.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Social

Nu rata: