Elevii îşi pot bate joc de profesori în continuare

3 min


Noul proiect iniţiat de Ministerul Educaţiei pune accentul pe cunoaşterea, respectarea şi aplicarea unui set de norme de conduită din partea celor care se ocupă cu instruirea şi educaţia elevilor, respectiv cadrele didactice.

Prin acest Cod de etică, readus în discuţie recent, profesorilor le sunt interzise agresiunile fizice şi tratamentele umilitoare, sub orice formă. Corect! Nici eu n-aş vrea să-mi bată vreun nebun copilul când îl trimit la şcoală pentru altă treabă.

Dar să punem problema invers. Când vine nesimţitul la şcoală, prost bâtă, îmbrăcat cum a văzut la televizor la nu ştiu ce vedetă de baltă, aruncându-i profesorului în nas replica, celebră de acum, că n-are ce să-i facă, pentru că în caz contrar, va sesiza de-ndată inspectoratul, atunci ce se întâmplă? Nimic, întrucât nu sunt sancţiuni pentru elevi şi părinţi!

Cadrele didactice nu au voie să-şi hărţuiască sexual elevii şi nici să aibă relaţii sexuale cu aceştia, inclusiv consensuale. Totodată, proiectul Codului de etică interzice profesorului să folosească un limbaj obscen, vulgar sau aluziv, indiferent de intenţia serioasă sau ludică a acestuia. Corect! Dar elevii, în general, de ce înjură ca la uşa cortului şi se comportă ca pe maidan, luând profesorii în râs? Nu sunt tot într-o instituţie de învăţământ? Iar elevele, în particular, de ce au voie să meargă la şcoală machiate şi îmbrăcate astfel încât şi centuristele devin invidioase?

Proiectul mai prevede că profesorii trebuie să pregătescă elevii astfel încât aceştia să atingă standarde de performanţă prevăzute de documentele şcolare. Bineînţeles, există cazuri şi cazuri. Uneori nici profesorii nu sunt interesaţi de rezultatele pe care trebuie să le obţină elevii, dar, prin prisma rezultatelor dezastruase din ultimii ani la examenele şi simulările naţionale, tind să cred că dezinteresul este mai mare din partea celor care ar trebui să înveţe decât din partea cadrelor didactice.

E trist să vezi elevi de liceu semianalfabeţi, iar apoi, după examenele de maturitate, să-i vezi cum sunt resemnaţi cu statutul de şomer, plângându-se în final că nu au unde munci. Dar este numai vina lor?

Până la urmă, poate că şi profesorii merită acest tratament din partea elevilor, întrucât ei sunt cei care îi cară în spate timp de 4 ani, trecându-i clasa, deşi unii abia ştiu să se iscălească.

Domnilor profesori, învăţământul este obligatoriu doar 10 clase, şi doar pentru cei care merită să ajungă până acolo!


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

5 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Sa stii ca intr-adevar au si profii o mare parte din vina. Daca ramaneau repetenti la timp, nu mai apucau sa ajunga in situatia de a avea pretentiile astea

  2. e cam de vina cresterea. daca e unu care fura si scapa nepedepsit , e aratat cu degetul , insa aici asta e sport national. la fel e si cu manelizarea scolilor , reintoarcerea in maidan , aceasta renastere a cartierului