Un elev de 12 ani din jud. Vaslui a bătut o profesoară pentru o notă mică. Mama lui a cerut reevaluarea lucrării. Ce notă a luat după recorectare

5 min


În luna decembrie 2016 un nou episod cel puţin dubios a avut loc în judeţul Vaslui. O profesoară de limba română de la o şcoală gimnazială a fost atacată în plină stradă şi lovită cu o ţeavă de calorifer peste picioare de un elev de clasa a VI-a, care primise nota 4 la teză. Cazul s-a înregistrat în localitatea vasluiană Todireşti, în apropierea şcolii situate în centrul comunei, în jurul orei 18.45.

Cu ocazia evaluării semestriale, teza elevului de 12 ani a fost notată de profesoara Anca Antip cu nota 4.50. În catalog, prin rotunjire, a fost trecută nota 5.00. Nemulţumit de rezultat, după ce i-a fost înmânată teza, elevul a rupt lucrarea în faţa catedrei, adresând injurii profesoarei. Bineînţeles că nu pare a fi vorba despre un elev eminent, cu planuri mari de viitor, iar rezultatul oricum nu i-ar fi afectat viaţa în vreun fel.

Anca Antip, în vârstă de 29 de ani, profesor de limba română la şcoala Todireşti, ieşise de la ore şi se îndrepta spre casă. La un moment dat, profesoara a fost atacată de un băiat care purta o haină cu gluga trasă pe cap, care a început să o lovească cu o ţeavă peste picioare. Speriată, profesoara s-a refugiat în sediul primăriei Todireşti, situată în apropierea şcolii. Mai mulţi martori alertaţi de ţipetele tinerei au ieşit să o apere, agresorul părăsind zona în fugă. Poliţiştii au ridicat de la locul agresiunii ţeava cu care a fost lovită profesoara.

„I-am spus să se oprească. Mi-a replicat: «Ce vrei, fă?»

„Mă îndreptam spre domiciliu când, la un moment dat, am fost lovită în spate. M-am întors şi am recunoscut că este elevul respectiv. A continuat să mă lovească, i-am spus că nu este bine ce face şi să se oprească, însă a continuat şi mi-a replicat: Ce vrei, fă? A continuat să mă lovească până când a a intervenit o persoană care a auzit ce se întâmplă. Eu m-am refugiat în sediul primăriei. Am sunat la 112 şi am înştiinţat conducerea şcolii imediat după producerea evenientului”, a declarat profesoara Anca Antip pentru adevarul.ro.

Piciorul profesoarei după lovituri

Exemplul părinţilor

Deşi elevul este cunoscut cu un comportament violent, agresând verbal şi fizic colegi şi profesori, mama acestuia, dând dovadă de o intelgenţă rarisimă, a cerut recorectarea lucrării.

Minorul care a agresat-o pe tânăra profesoară  are 12 ani şi este elev în clasa a VI-a. Provine dintr-o familie cu o situaţie materială foarte bună, familia acestuia deţinând o stână cu peste 1.000 de oi de rasă.Copiii de la şcoală, dar şi mulţi dintre părinţi susţin că băiatul a devenit o adevărată spaimă printre colegi.

Ce notă a luat după recorectare

În urma recorectării, teza elevului a fost notată cu 3.70, prin rotunjire, nota finală fiind 4.00. Cum diferenţa dintre nota iniţială şi cea după recorectare este de un punct, potrivit prevederilor statutului elevilor, nota din catalog urmează să fie cea stabilită după recorectare, adică 4. Recorectarea tezei a fost realizată de dascăli care nu predau la clasa elevului.

Cu toate că părinţilor li s-a solicitat să să prezinte teza în original, pentru a fi reevaluată, aceştia au refuzat. Mama elevului a prezentat o xerocopie a lucrării reconstituită după ce paginile au fost lipite cu bandă adezivă. Potrivit legii, lucrarea scrisă semestrială este un document şcolar care se păstrează în unitatea de învăţământ un an. La sfârşitul semestrului, consiliul profesoral al şcolii din Todireşti urmează să stabilească nota la purtare a elevului care, prin gestul său huliganic, a stârnit revoltă în rândul opiniei publice.

Ca măsură suplimentară, acesta va fi mutat disciplinar la o altă clasă, lucru care nu-l va afecta foarte tare. După vacanţa de iarnă, elevul a revenit la cursuri, însă comportamentul acestuia nu s-a schimbat, acesta agresând în continuare elevi şi sfidând cadrele didactice.

Întrucât Codul penal spune că minorii sub vârsta de 13 ani nu răspund penal pentru faptele lor, elevul nu va păţi nimic din punct de vedere legal, cu toate că profesoara a depus o plângere, iar medicii i-au recomandat zile de îngrijiri medicale pentru vindecare,  poliţiştii având mâinile legate în acest caz.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
1
WTF
Andreea I.

Ofiţer amanet. Dar mai degrabă aş scrie. Vezi articolele mele aici.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.