E şaorma nesănătoasă sau nu?


Foarte mulţi dintre noi consumăm şaorma, chiar dacă planează insistent ideea că este complet nesănătoasă. Este sau nu nesănătos să mănânci şaorma? Un răspuns obiectiv nu se poate stabili la această dilemă, pentru că depinde de prea mulţi factori, dar putem face o scurtă analiză în acest sens.

Contează de unde o achiziţionezi
În general, găsim şaorma la orice colţ, la diferite preţuri, făcută după diferite concepte, dar contează foarte mult câtă vânzare există acolo, cât de încăpător este spaţiul, cât de atenţi sunt cu igiena cei care îţi fac şaorma şi, de ce nu?, zona în care se află (de exemplu, în zonele pieţelor agroalimentare sunt şansele mai mari ca şobolanii să se plimbe noaptea pe tejgheaua şaormeriei). Sper să nu nimereşti prea des, dar dacă observi binevoitori care îţi fac şaorma cu aceeaşi mănuşă cu care învârt şi banii, să le transmiţi din partea mea că banii sunt foarte jegoşi, e la mintea cocoşului.Contează ce ceri să ţi se pună în ea
Sosurile, în general, sunt cele mai dăunătoare produse care ajung într-o şaorma. Problema se pune în felul următor: Prea multe combinaţii dăunează stomacului, aşa că e bine să alegeţi cât mai puţine ingrediente.

Dacă e să vorbim despre o şaorma între cea cu de toate şi cea light, aceasta ar avea 4 ingrediente: carne, cartofi prăjiţi şi două tipuri de legume. Cartofii prăjiţi şi condimentele de pe carne sunt nesănătoase, dar per total putem pica de acord că nu e nimic ieşit din comun. Mai ales dacă facem comparaţia cu şaorma cu de toate, la care pe lângă cele 4 ingrediente, mai adăugăm şi vreo 3 tipuri de sosuri, încă un tip de carne şi încă vreo 3 tipuri de legume.

Dacă vrei ca şaorma ta să fie light, chiar dacă nu prea mai e şaorma, renunţă şi la cartofi şi mai adaugă un tip de legume, practic va fi o lipie cu carne şi trei tipuri de legume.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Blogger

Nu rata: