Dragnea recunoaşte: Referendumul din 2012, pentru demiterea Preşedintelui, a fost fraudat


Conform ziare.ro, după un an şi jumătate de proces, vicepremierul Liviu Dragnea a recunoscut că referendumul din 2012, organizat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a fost fraudat. Deşi l-a luat pe „nu” în braţe în faţa instanţei, vicepremierul a susţinut, nici mai mult şi nici mai puţin, că acela care se face vinovat de ilegalitate nu el este, ci voluntarii de la partid care au făcut anumite operaţiuni în numele lui.

Dragnea a dat, ieri, prima declaraţie în acest dosar, în care au fost trimise în judecată 75 de persoane. El a declarat, în faţa judecătorilor, că nu el a trimis câteva mii de SMS-uri către şefii secţiilor de votare prin care-i mobiliza să iasă la vot cu orice preţ, că nu el a transmis notele către primarii din teritoriu prin care s-a dispus organizarea unor tombole în ziua votului, deşi erau semnate de el, şi că tinerii din partid au trimis, în numele său, mesaje de mobilizare în ziua votului, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ.

Practic, constată EVENIMENTUL ZILEI, Dragnea a dat vina pe doi tineri voluntari care au creat aplicaţia care a transmis respectivele mesaje şi a susţinut că el este inginer şi nu se pricepe la IT. Judecătoarea a citit câteva dintre mesajele trimise în seara votului: „Ieşiţi cu caravanele”, „Ieşiţi pe străzi cu Deşteaptăte Române!”, „Luaţi toate măsurile ca cei care stau la coadă să fie consideraţi în secţie”, „Număraţi cu atenţie şi curaj”.

Dornic să se disculpe, Dragnea l-a tras în procesul său şi pe Victor Ponta, pe ministrului Apărării, Mircea Duşa precum şi alţi colegi din PSD, anunţă ZIUA VECHE. Ce-i drept Ponta s-a oferit, imediat după declanşarea urmăririi penale împotriva lui Dragnea, să fie şi el audiat:  „Eu, în calitate de premier şi preşedinte al PSD, am cerut să fiu audiat, eventual să mă inculpe şi pe mine domnul procuror, dar nu, «Noi pe Dragnea îl vrem»”.Cum însa vremurile s-au schimbat radical (în dosar au fost date deja condamnări, relaţiile dintre pesedişti s-au deteriorat, iar Justiţia s-a pus cu parul pe politicieni),NAŢIONAL susţine că este greu de crezut că Victor Ponta dorea cu adevărat să se vadă implicat direct într-un astfel de proces. Cu toate acestea, premierul Victor Ponta a declarat, ieri, citat de ANTENA3, că se va prezenta pentru a fi audiat în acest dosar, în cazul în care o să fie citat.

De asemenea, afirmă COTIDIANUL, avocatul lui Dragnea a cerut audierea şi a 18 coordonatori judeţeni ai PSD ai campaniei pentru referendumul din 2012. Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase nepatrimoniale de natură electorală necuvenite.

Adică în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, susţine GÂNDUL, care explică faptul că Dragnea ar fi trasat sarcini unor apropiaţi ai săi, membri de partid din judeţul Teleorman, unde îndeplinea funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, să facă tot ce le stă în putinţă, „inclusiv prin încălcarea prevederilor legale“, pentru a scoate oamenii la vot, cu scopul atingerii pragului de participare care asigura validarea referendumului.

În acest dosar, soţii Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ au fost judecaţi separat de ceilalţi 73 de inculpaţi, prin procedura simplificată, după ce şi-au recunoscut vinovăţia. La 2 iulie, instanţa supremă i-a condamnat pe cei doi la câte un an şi patru luni de închisoare cu suspendare şi le-a stabilit acestora un termen de încercare de trei ani şi patru luni. ADEVĂRUL remarcă faptul că întrebat fiind, ieri, dacă este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cazul în care va fi condamnat, Dragnea a precizat că se consideră nevinovat.

Acum să vedem ce mai zice Antena 3 de cei 7,4 milioane cu care şi-a făcut emisiunile 2 ani, zi de zi, în încercarea lor disperată de a atrage prostimea de partea lor.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Politică & Justiţie

Nu rata: