Despre vrăjeala cu cele mai mici preţuri şi cele mai bune produse

4 min


Sunt convins că ai observat în repetate rânduri, fie prin oraş, fie pe internet, produse promovate cu una dintre formulele „Cele mai mici preţuri de pe piaţă”, „Preţuri mai mici cu x% faţă de piaţă”, „Cele mai bune produse” etc etc.

De asemenea, navigând pe internet, în special pe site-urile vizitate de orice dobitoc, poţi vedea cu uşurinţă că fiecare dintre ele este „Site-ul numărul 1 în România”. Bineînţeles, faptul că postează numai nişte tâmpenii pe paginile de Facebook cu sute de mii de like-uri cumpărate, care nu au absolut nicio legătură cu realitatea, atrăgând pe site o puzderie de idioţi şi în comentarii o avalanşă de înjurături de la cei care mai gândesc, nu mai contează. Atâta timp cât targetul este atins, nu are importanţă că este „Site-ul numărul 1 în mâncat căcat.”

Citeşte şi: Vezi cum arată prostituatele care fac orice pe Facebook

Revenind la produse, probabil nu este o tehnică nouă de marketing treaba cu cel mai mic preţ de pe piaţă, sau cu cel mai bun preţ, garantat! Cum ar fi să zică oamenii: „Produsul meu nici pe departe nu e cel mai bun, iar preţul este cam mare, însă trebuie să fac şi eu un ban”? Probabil singurii clienţi ar fi nişte hipsteri în căutare de lucruri obscure.

Totuşi, mâncatul ăsta de căcat, cu „cel mai bun din nu ştiu ce” mă lasă mereu rece. Îmi aduce aminte de radu femeia constantinescu sau de antena 3. Primul parcă nu-mi mai dă nicio satisfacţie când fac mişto de el. În schimb, antena mă surprinde mereu cu noi metode prin care prostia poate căpăta forme incredibile, iar rahaţii ăia care o promovează sunt din ce în ce mai penali şi totuşi prostimea cumpără căcatul pe care ei îl vând ieftin de tot.

Mi se pare penibil să te autoproclami cel mai bun dintr-o categorie oarecare. Exact cum au făcut ăia de la antena 3 când au decis singuri că-s cea mai credibilă şi îndrăgită televiziune de ştiri din ţară, după care au plătit pentru nişte premii fantomă, acordate de un festival de care n-a auzit nimeni. La fel a făcut şi Cioabă, când s-a hotărât că el este regele ţiganilor. La fel fac şi maneliştii, că nu degeaba e „cea mai tare melodie” sau „cea mai nouă” sau „manelistul nambăr oan” care cântă pentru „cel mai mare şmecher”, „boss-ul cel mai mare” şi alte inepţii de doi bani.

Cred că înţelegi despre ce vorbesc. Sunt nişte oameni de la care nu poţi cere prea mult, însă tehnicile nu sunt rele, pentru că-şi ating scopul. Chiar dacă scopul lor este să prostească mulţimea de bizoni, într-un mod în care trigemenii sigur vor stârni o grimasă pe mutra unui om care gândeşte cât de cât.

Aşadar, dacă vrei să te foloseşti de celebra sintagmă despre care am discutat, spunând că eşti un mare boss, s-ar putea să ai succes.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

2 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Istetel primul paragraf pana incepi sa te iei de antena3 cam gratuit si cam obsesiv. Ma intreb daca nu cumva asta a fost scopul intregii postari. Din pacate cam tot ce inseamna media a fost prins de acest val al prostului gust, al lacrimogenului si al minciunii uneori prin omisune si alte ori nu. Dar antena3, desi intrata si ea pe aceasta directie, nu e nici pe departe cea mai importanta reprezentanta a acestui trend. Il ai pe Dan Diaconescu care le da rusine, ii ai pe lingaii aia de la B1 mult inainte si apoi ai A3. Sa nu mai vorbim de emisiunile de divertisment gen capatos, click, cancan etc etc. Asa ca daca ti-ai pastra opiniile politice departe de cele sociale, ai avea poate si ceva mai multa audienta si nu ar trebui sa recurgi si tu la scamatorii cu bancuri ca sa iti citeasca cineva blogul 😉

    1. Dacă ţi-aş arăta statisticile, ai fi invidios. Ai dreptate totuşi, e greu să atragi cititorii pur şi simplu.
      Nu am niciun motiv să-ţi dau vreo explicaţie, însă pari că meriţi ceva atenţie. Uită-te, de exemplu, cum se folosesc unii de imaginea Simonei Halep pentru a face like-uri pe facebook. Deci nu ştiu dacă am făcut ceva ieşit din comun. Vii, citeşti bancul, dacă vrei poţi citi şi textul, e alegerea ta. Nu am umplut site-ul de tot felul de pop-up-uri, ca să zici că vreau să mă îmbogăţesc, aşa că nu mă simt în niciun fel.
      Cât despre articol, nu ăsta era scopul – să mă iau de antenă. De antenă mă iau oricând, pentru că nu mi-am ascuns niciodată dispreţul faţă de ce mizerie reprezintă. Despre domnu’ Dan nu prea mai scriu pentru că mi-e jenă. Nici nu mai are aşa mulţi fani, iar cei care au rămas sunt prea proşti pentru a însemna ceva. Cât despre presa de doi bani, am scris, poţi să cauţi.