De ce e Scufiţa Roşie atât de proastă?

4 min


Când am auzit prima dată povestea cu Scufiţa Roşie, am fost puţin terorizat. Ştii cum e, orice căcat trist auzi când eşti mic, ţi se pare o tragedie. N-aveam de unde să ştiu pe atunci că aşa e viaţa în realitate.

Cu timpul, am început să-mi dau seama de mai multe chestii, iar după multe şuturi în cur, chiar mi s-a părut destul de dubioasă treaba cu Scufiţa Roşie, fapt care m-a făcut să-mi zic: „Să-mi bag pu*a, Scufiţa asta trebuie să fie proastă rău.”

Şi atunci m-a trosnit! Cineva seamănă destul de mult cu Scufiţa Roşie. Gândeşte-te. Scufiţa, tânără şi naivă, intră în pădure, cu un coş plin de mâncare. Cine a făcut la fel când a intrat în democraţie? Habar n-avea care e treaba, însă era convinsă că ăsta e drumul pe care trebuie să meargă.

România, la fel ca Scufiţa, avea un scop: să-i hrănească pe cei care şi-ar fi dat şi viaţa pentru ea şi să le fie alături după momentele grele în care au fost aduşi de ciuma roşie.

Mergând Scufiţa prin pădure, zăreşte un lup mare şi rău, care a pus ochii pe ea şi pe coşul său cu mâncare. Ei, zi-mi că nu e vorba de haita de lupi care urma să sfârtece România şi tot coşul său cu bunătăţi! Şi exact cum lupul a jucat-o pe degete pe Scufiţă, şi haita noastră a întors România pe toate părţile, umilind-o, până au dus-o unde au vrut ei, sperând, nu doar să-i ia mâncarea, ci s-o bată şi s-o violeze atât de pervers, încât să nu rămână nimic din ea.Scufiţa ajunge într-un final la casa bunicii, însă lupul, ştiind planul, deja era în casă, după ce o mâncase pe bunică, aşteptând-o pe Scufiţă îmbrăcat în hainele babei, gata să-i dea lovitura fatală tinerei fete naive.

Şi acum urmează momentul care m-a măcinat pe mine. Cam cât de proastă tre’ să fi fost Scufiţa Roşie dacă nu şi-a dat seama că aia nu e bunică-sa?! Cam la fel de proastă ca România, care a căzut în aceeaşi plasă, haita de lupi fiind, nu în cămaşa bunicii, ci la costum şi cravată, aşteptând s-o înşface şi apoi să stea cu burţile în sus. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Totuşi, haita noastră de lupi pare să fi uitat de vânător, care, cu toporul său ascuţit, a început să-i despice pe rând.

Să sperăm că povestea noastră va avea acelaşi final, iar noi şi Scufiţa tricoloră, să ieşim vii din pântece, după ce vor fi despicate toate.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
1
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.