De ce ne lăsăm manipulaţi în halul ăsta?


facebook_11_Majoritatea paginilor de facebook ale marilor audio-vizuali-scrişi de pe mapamond prestează muncă de convingere-manipulare în masă. Strategia este cea care, după părerea mea, a devenit deja enervant de cunoscută. Cred cu tărie că ar fi trebuit să fi expirat de ceva timp.

Tocmai asta e problema pe care vreau să o pun. Citim postări pe facebook de genul „Şoc, Alexandra Stan şochează, o să rămâi şocat…”, „Incredibil ce poză a putut pune Inna pe facebook, e goală puşcă…” etc. şi, negreşit, de fiecare dată ne luăm ţeapă. Nu e şoc, Alexandra Stan nu şochează şi nici nu rămâi şocat – nu că ţi-ai dori -, iar Inna nu e goală puşcă. Şi totuşi, omul dă click, de fiecare dată îşi face datoria de fraier manipulat şi dă click pe orice mizerie.

Şi ce face apoi fraierul nostru? Comentează pe site-ul respectiv, înjurându-i p-ăia de toţi morţii. Cică ăia sunt terminaţi, rataţi, inculţi. Păi sunt cum vor ei proştilor, dar ei îşi iau banii în timp ce voi vă pierdeţi timpul „comentând” pe-acolo.

Dacă ai dat o dată, de două ori, de nouă ori click pe o chestie care s-a dovedit a fi cel puţin 90% falsă, nu crezi că ar trebui să dobândeşti certitudinea că toate-s la fel?

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Lisa Roman

Călătoresc. Călătoresc mereu. Nu stau niciodată.

5 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Acesta e motivul pentru care m-am dezabonat de la toate paginile care au astfel de titluri… mă tentează să dau click la ştiri irelevante, care până la urmă sunt diferite de ce păreau a fii. Tehnici de marketing…

  2. Mirajul înjurăturilor ne atrage pe toți. Şi eu îmi pierd uneori timpul luându-mă de rahaturile postate de tabloidele noastre sportive. De cele mai multe ori îmi închipui despre ce poate fi vorba în articol, aşa că bag nasoale pe intuiție. Tot îmi pierd ceva secunde citindu-le aberația, iar să-şi piardă şi ei ceva secunde văzând că eu ştiu că ei mănânCĂ CĂcat.

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Blogger

Nu rata: