De ce e penibil postul Antena 3


antena 3 cnnLa început vedeam Antena 3 ca o iniţiativă bună, că nu erau prea multe surse de informare pe sticlă. De asemenea, şi mircea badea mi se părea un tip inteligent, amuzant şi capabil să atingă puncte sensibile prin sarcasm şi ironie. În prezent e doar amuzant. Şi nu datorită inteligenţei. Despre Dana Grecu mi-e jenă să scriu.

Acum vreo 2 ani, anteniştii se lăudau pentru premii pe care nu le-au luat şi se comparau cu posturi adevărate de ştiri, precum CNN sau BBC. În acest timp, s-au autoproclamat drept „cea mai credibilă şi îndrăgită instituţie de presă”. Penibil.

Băsescu a început să fie contestat de tot mai multă lume, în special pentru deciziile pe care le-a luat la începutul şi în timpul perioadei de austeritate. Astfel, anteniştii au devenit duşmanii de moarte ai lui Băsescu.

Când DNA şi-a băgat nasul între antene, Gâdea a fost fugărit de şeful său la Parlament pentru a cere ajutor, urlând că a fost încălcată legea privind libertatea presei. Şi nu degeaba erau invitaţi permanenţi Antonescu şi Ponta la Sinteza Zilei, nu? Aici, momentul penibil vine după ce stăm să ne gândim că în fiecare seară sunt atacaţi, calomniaţi şi făcuţi de căcat magistraţi, duşmani ai unui securist anume şi mai ales preşedintele ţării, care, oricât de chior şi incompetent ar fi, nu poate fi terfelit de nişte pseudo-jurnalişti plătiţi să lingă oriunde scuipă şeful lor.

Reţeta succesului

Observându-le activitatea de-a lungul timpului, am constatat că ăsta e modus operandi, pe bazele căruia anteniştii au reuşit să facă audienţă tot timpul. Iată şi reţeta: se ia un eveniment important, se caută partea mai slabă, sau nu neapărat mai slabă, dar aflată cumva în inferioritate, care nu e agreată la momentul respectiv, se fac rezerve mari de căcat, se împart linguri la toţi moderatorii de emisiuni şi apoi se dă startul la mâncat, fiecare aşteptându-şi, înfometat, rândul.

Şi astfel, de la emisiunile interminabile pe tema referendumului, trecând peste protestele filmate de un pigmeu, la care participau 20 de oameni, râzând puţin de petiţiile penibile lansate de curând, ajungem şi la evenimentul care marchează ultimele zile, respectiv accidentul aviatic din Apuseni, despre care nu am comentat. Cei de la Antena 3 şi-au pus mantiile pe spate şi au plecat, ca nişte veritabili supereroi, în căutarea vinovaţilor, arătând încă o dată cât de penibili pot fi, prin modul de abordare şi prin faptul că se comportă de parcă ar fi ei mai capabili decât orice autoritate care a fost implicată în căutarea victimelor.

I-am spus la un moment dat lui Ciutacu, de care îmi plăcea la începutul carierei sale de antenist, că nu m-am mai uitat la Antena 3 de vreun an, de scârbă. Acesta mi-a răspuns sec: „se vede, nu mai sunt acolo de vreo 9 luni”.  Acest lucru arată faptul că nu toţi au putut fi îndoctrinaţi şi că mâncatul de căcat în direct, nu e o treabă pe gustul tuturor.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

13 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 1. „Decalogul lui Chomsky”:

  1. Poporul trebuie să fie mereu ocupat cu altceva decât cu problemele lui adevărate.
  2. Poporul trebuie să creadă că cei care îi conduc sunt salvatorii naţiunii. Pentru ca totul să fie credibil inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului.
  4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său. (Ne sună cunoscut?)
  5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
  6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor (ieşirile în stradă sunt privite de aleşi ca ceva dăunător societăţii, care are repercursiuni asupra economiei)
  7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine(inaugurarea câtorva km de autostradă, mărirea salariilor cu un procent mic, zile libere, etc), care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
  8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
  9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
  10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa mijloacelor oficiale de manipulare

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Analiză

Nu rata: