De ce au succes cei de la McDonald’s şi KFC în România?


Ştiţi voi, e lege, apare un fast-food pe undeva sau vreun mini-restaurant cu super-hiper-mega oferte, cu mâncare bună, făcută cu grijă, şi imediat ce patronul va realiza că afacerea merge bine şi că profitul este profit, fie cantitatea de mâncare per porţie va scădea, fie calitatea mâncării se va îndrepta vertiginos spre limita deplorabilului, fie pur şi simplu vor creşte preţurile astfel încât super-hiper-mega ofertele de la început să devină afaceri proaste pentru orice consumator. Noi nu ştim să fim consecvenţi. Ştim ce e ăla progres şi ne place să ne complacem în regres atunci când „oricum merge”, dar niciodată nu suntem consecvenţi.

Ei bine, americanii ştiu să fie şmecheri, afacerişti şi reuşesc să fie şi consecvenţi. Acesta este unul dintre motivele pentru care au atât de mult succes. McDonald’s şi KFC mai scot câte o ofertă, o noutate, o arahidă, ceva, doar pentru că se mănâncă între ei. Concurenţa americanului în România este americanul.

Niciodată nu vei vedea vreo notă de delăsare din partea celor doi coloşi. Pentru că nici nu e nevoie. Sunt atât de deştepţi, încât totul a fost exact aşa cum a trebuit încă de când au apărut pe meleagurile carpato-danubiano-pontice. Pe bune acum, de ce s-ar scumpi vreodată simţitor meniurile alea dubioase? Ele deja sunt scumpe şi produc bani mulţi. În cazul chiflei de la KFC, da, da, aia pe care abia reuşim s-o identificăm în tavă, de ce s-ar împune o micşorare? Ea deja e foarte mică. Picantul rămâne picant, iar produsele sunt întotdeauna calde tocmai pentru că există rulaj, deci nici măcar nu se face risipă şi nici nu se fac mari eforturi în acest sens. Cola aia cât de diluată ţi-o poate da? Deja e apă rece.

Da, oameni buni, poate nu v-aţi gândit niciodată la asta, dar McDonald’s şi KFC reprezintă consecvenţa întruchipată, iar asta contează foarte mult!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Lisa Roman

Călătoresc. Călătoresc mereu. Nu stau niciodată.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Analiză

Nu rata: