Dacă nu-ţi spargi capul pentru agheasmă, nu eşti credincios

2 min


Nu cu mult timp în urmă, mulţi nu reuşeau să înţeleagă de ce premierul bagă bani în catedrala neamului, dar ieri am primit încă un şut în ouă din partea aşa-zişilor credincioşi. Bine, nu ştiu de ce m-a surprins aşa tare, că şi atunci când se scot moaştele la plimbare tot se îmbulzesc ca nebunii.

E vorba de agheasma din ajunul Bobotezei, cunoscută între credincioşi ca Agheasma Mare, care este la mare căutare.

Să vă daţi seama de prostia unora, sau de propria prostie în cazul în care aţi făcut parte din mulţime, bătaia s-a dat în două reprize: mai întâi pe sticlele din plastic, oferite moca şi apoi pe dopurile, nu, nu din aur, ci tot din plastic şi tot moca oferite, când, fireşte că puteau aduce de acasă o sticlă în care să pună apa sfinţită. Acesta este unul din puţinele obiceiurile care aduc aminte de perioada, tristă pentru unii, nostalgică pentru alţii, în care stăteai şi jumătate de zi la colţ.

Oamenii de ştiinţă au constatat că apa are memorie, că aceasta poate păstra în amintire emoţiile oamenilor. De asemenea, se pare că apa sfinţită are proprietăţi neobişnuite şi că poate  transmite proprietăţile ei şi de aceea agheasma păstrează în memorie rugăciunea de la slujba de sfinţire.

Nimic de zis, dar agheasma asta de la Bobotează e mai sfinţită decât aia obişnuită, sau cum? Bunică-mea nu cred că a lipsit vreodată de la biserică duminica, dar tot s-a mirat de aceşti mari credincioşi.

Într-adevăr, e o sărbătoare mare, dar tre’ să-ţi spargi capul pentru o sticlă de agheasmă să arăţi cât de credincios eşti?


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

11 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.