Dacă eşti sătul de ALS IceBucketChallenge, trebuie să vezi asta (VIDEO)


Probabil ai văzut în ultima perioadă în mediul online o grămadă de oameni care îşi toarnă găleţi de apă rece în cap, spunând că fac asta în scop caritabil. Ai auzit ceva de ALS, găleţi de apă rece şi vedete care se filmează turându-şi apa în cap, însă puţini din cei care au văzut provocările ştiu despre ce este vorba.

Ce este ALS?

Scleroza laterală amiotrofică, cunoscută şi ca boala Lou Gehrig, se caracterizează printr-o pierdere (reducere) progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării denumite neuroni motori. Neuronii motori comandă muşchii voluntari, muşchi care fac posibilă mişcarea.

ALS este o boală progresivă, invalidantă, fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devin mai dificile cu timpul. Aceste afecţiuni pot cauza diferite lezări, boli şi alte complicaţii.

Unu pana la doi oameni din 100000, dezvoltă ALS în fiecare an. Bărbaţii sunt afectaţi puţin mai des decât femeile. Cu toate că poate debuta la orice vârstă, este mai frecventă la vârsta mijlocie şi la vârstnici.

Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute. Mai multe detalii aici.

Unii au donat bani grei acceptând provocarea cu găleata turnată în cap, alţii au vrut doar să se dea interesanţi, crezând că e cool să faci asta. Totuşi, videoclipul următor face mai mult decât cele mai multe provocări #IceBucketChallenge pe care le-ai văzut. Urmăreşte până la capăt!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Social

Nu rata: