fbpx

Cum poate orice dobitoc care are o conexiune la internet să dezinformeze

3 min


„DE NECREZUT! POLIŢIŞTII CHEAMĂ OAMENII ÎN STRADĂ PENTRU A PROTESTA ÎMPOTRIVA GRAŢIERII LUI DRAGNEA!”

Cam aşa sună titlul unui articol de calitate de pe cyd.ro. Da, ştiu ce zici, un om normal nu ar lua de bun nimic de pe un astfel de site, dar problema e alta. Foarte mulţi dintre cei care navighează în neştire pe internet nu cunosc faptul că, pe lângă tehnicile jegoase de manipulare, majoritatea articolelor de pe acest site sunt pur şi simplu copiate din alte părţi, de multe ori fără a fi verificată sursa.

De asemenea, mulţi nu ştiu că sutele de mii de like-uri sunt adunate prin tehnici necurate de likejacking (un like furat, obţinut după ce utilizatorul încerca să închidă caseta de like).

Evident, nu este singurul astfel de site. Există sute de site-uri pe lista celor care nu prezintă încredere.

Revenind la articolul cu poliţiştii care cheamă oameni în stradă pentru a protesta împotriva lui Dragnea, putem observa cam cu ce se ocupă un astfel de site.

Evident, poliţiştii nu ar avea, prin statutul lor, voie să participe la un asemenea protest, pentru că treaba lor este să aplice legea, nu să o facă.

Cu toate acestea, într-adevăr, pe 16 martie a avut loc un protest al poliţiştilor în faţa MAI.

Care e faza?

Poliţiştii au ieşit în stradă, la un protest autorizat, pentru că HG 1/2017, privind creşterea salariului minim pe economie la 1450 lei nu a fost aplicată corect poliţiştilor şi militarilor. Cum militarii nu au voie să protesteze, au ieşit doar poliţiştii.

Astfel, site-ul scris de nişte maimuţe oligofrene a dezinformat din nou, spunând că poliţiştii au ieşit pentru a protesta împotriva celebrei Ordonanţe date pe timp de noapte de Guvern, privind graţierea şi modificarea Codurilor.

Acest articol a fost afişat până la momentul actual de circa 150 000 de ori, ceea ce nu e deloc puţin, având în vedere rapiditatea cu care circulă informaţiile în aceste vremuri.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.