Cum plătesc românii pentru reparaţiile piţipoancelor


Dacă nu ştii despre ce este vorba, îţi zic pe scurt: La Spitalul de Arşi din Capitală se fac operaţii estetice. Preţul oficial este puţin cam mare, deci nu prea se înghesuie lumea. Piţipoancele sunt disperate să-şi repare mutrele strâmbe ori să-şi pună silicoane în loc de ţâţe. Doctorii ştiu că există cerere, piţipoancele au aflat că există ofertă.

Astfel s-a ajuns la situaţia în care un medic obţinea şi 20 000 € lunar în urma unor operaţii care apăreau pe foaie cu un diagnostic modificat, încât să fie perceput ca intervenţie chirurgicală necesară şi apoi decontat de Casa de Asigurări de Sănătate. Adică de la noi, cei care atunci când ne uităm pe fluturaş în ziua salariului, observăm că reţinerile la CAS nu sunt deloc neînsemnate şi, deşi sperăm să nu avem nevoie de ele, ne punem baza că vom avea parte de cel mai bun tratament într-o situaţie mai puţin plăcută.

Poate n-ar fi aceşti medici cei mai răi din lume, iar faptul că au fost luaţi pe sus ca nişte interlopi (care, culmea, stau bine-mersi sprijinindu-şi cefele late pe perne de puf de lebădă neagră) probabil le va afecta definitiv cariera.  Însă nu pot să nu mă gândesc la faptul că, pe lângă căruţa de bani pe care au făcut-o fraudulos, au contribuit la crearea gunoiului mediatic tot mai prezent pe retinele noastre. Şi anume, zdrenţele care poluează insidos mass-media, fiind promovate într-un mod nesimţit de cei care fac bani grei pe seama celor care sunt mai puţin înzestraţi de natură.
Citeşte şi: CNA interzice Paraziţii, dar cu salam n-are nimic

În urma descinderilor, au fost reţinuţi 8 medici şi managerul Spitalului de Arşi. Acum, fireşte că ne vine în minte replica: „Ia uite ce rău o duc doctorii! Şi se mai plâng că au salariile mici, nesimţiţii!”. Ei bine, ar trebui să te mai gândeşti. Chiar dacă nu e un caz unic acesta de la Spitalul de Arşi, iar de cele mai multe ori scapi un ban în halatele medicilor atunci când ai nevoie de ei, gândeşte-te că salariul lunar al unui medic rezident este de circa 1000-1200 lei. Iar într-o campanie electorală, în funcţie de miză, se învârt milioane de euro, banii, ghici ai cui! Nu zic că e bine ce fac doctorii şi chiar e ok că au fost prinşi, dar poate ar trebui să ne uităm şi în alte direcţii.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

5 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Era sa fac infarct cand am vazut unde se duc banii de la CAS. Si cand te gandesti cat ai de umblat pentru un batran cu probleme…

  2. Asta-i Romania, se doreste sa devenim cu totii niste retardati inculti, niste maimute penibile, niste prosti cu diploma, ca sa putem fi MANIPULATI mult mai usor !

    Spalati-va pe cap cu tara asta de jegosi, eu n-am de gand sa imi mai distrug mult timp viata pe aici, mi-am distrus-o destul ani de zile !

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Actualitate

Nu rata: