Cum ne face tehnologia să fim trişti

2 min


Te-ai gândit vreodată intens la cum era viaţa înainte de apariţia reţelelor de socializare? De fapt, de când a început să ia amploare tehnologia. Cum era fără telefon mobil? Cum era fără Facebook? Cum era fără internet?

Răspunsurile sunt pentru unii simple, pentru unii prea complexe. Dar pe lângă utilitatea pe care aceste noutăţi o au în viaţa noastră, există evident şi mai multe reversuri de medalii. Ca-ntotdeauna, de-altfel.

Îţi mai poţi imagina cum ar fi să uiţi o persoană definitiv şi să nu o mai vezi niciodată? Astăzi poţi să-ţi doreşti asta cât vrei, dar şansele să te loveşti de persoana respectivă mai devreme sau mai târziu sunt foarte mari, pentru că există „prieteni comuni”, „tag”, „check-in”, „apelări eronate” etc.

Sau îţi poţi imagina o întâlnire fără telefon mobil? Păi cum facem?! Dacă intervine ceva şi unul din noi nu mai poate ajunge? Ce facem? Cum supravieţuim unei astfel de încercări?

Ori hai să ne străduim să scriem o scrisoare. Fie va ieşi prost şi va fi aruncată, fie va fi fotografiată şi pusă pe Facebook. Am ajuns să legăm totul la viaţa virtuală şi prin intermediul acesteia să ne salutăm şi să ne facem simţită prezenţa faţă de ceilalţi. Fugim de realitate.

Ne încăpăţânăm să ne facem viaţa mai simplă, dar o decolorăm. Televizoarele acum ne arată imagini cu milioane de culori, dar viaţa în esenţă e în alb-negru.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Andrei

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.