fbpx

Uită de parbrizul îngheţat! Trucul care îţi va face parbrizul lună în câteva secunde

2 min


În perioada iernii mai toţi şoferii se lovesc de problema parbrizului îngheţat. Lupta cu gerul şi timpul pierdut cu dezgheţarea parbrizului pot deveni destul de enervante.

Bineînţeles, avem la dispoziţie cele două metode clasice pentru a dezgheţa parbrizul:

  • Pornim motorul şi apăsăm butonul „dezaburire” – este o metodă eficientă, care va funcţiona întotdeauna. Cu toate acestea, pierdem destul de mult timp până când motorul se încălzeşte şi trimite aerul cald care va topi gheaţa de pe parbriz. Să nu uităm şi de faptul că se consumă carburant în tot acest timp.
  • Folosim racleta – şi această unealtă magică îşi va face treaba garantat. Doar că nimănui nu-i place să aibă mâinile îngheţate. De asemenea, parbrizul va avea de suferit dacă îl frecăm în fiecare zi cu racleta.

De aceea, trebuia să găsească cineva o metodă uşoară şi deloc costisitoare, atât din punct de vedere financiar, cât şi al efortului depus, pentru a dezgheţa rapid parbrizul.

Cum dezgheţăm uşor parbrizul

Este vorba despre un amestec de 1/3 apă cu 2/3 alcool izopropilic. Amestecul rezultat se pune într-un pulverizator obişnuit şi, voila!, avem o substanţă care va dezgheţa parbrizul pe loc, fără niciun fel de efort.

Probabil ţi se pare dubios cum sună alcool izopropilic şi ai fi tentat să crezi că e o substanţă pe care o poţi procura de la cei mai periculoşi dealeri din SUA.

În realitate, este vorba despre un tip de alcool care se găseşte în comerţ foarte uşor, nu este deloc scump şi îşi va face treaba perfect. Proprietatea acestui tip de alcool este că punctul său de îngheţ este la -128°C, ceea ce înseamnă că nu va îngheţa niciodată în condiţii naturale, atât timp cât există viaţă pe Terra!


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Radu N. Constantinescu
Fost blogger. Momentan îmi dau cu părerea.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.