fbpx

Cum arată o misiune a celei mai tari unităţi de intervenţie din Poliţia Română (VIDEO)

2 min


Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) a fost creat pentru creşterea capacităţii de ripostă a Poliţiei Române împotriva infracţiunilor comise cu violenţă şi, în mod specific, împotriva situaţiilor de criză ce implică luarea de ostatici şi răpirea persoanelor. A fost fondată în anul 1993, în cadrul unui nucleu incipient de luptă împotriva crimei organizate, însă misiunile dificile şi eficienţa dovedită prin finalizarea cu succes a acestora, a făcut ca, în 1995, SIAS să devină o unitate independentă şi complet operaţională.

În ultimii 10 ani, luptătorii SIAS au participat la aproape 2.000 de misiuni specifice în condiţii de pericol maxim. Au participat la anihilarea celor mai periculoase grupări infracţionale.

Pe cei mai duri dintre poliţiştii români îi vedem foarte rar la faţă. Ei apar mascaţi la toate intervenţiile în forţă, iar fără ei nu se poate face aproape nicio percheziţie de amploare.

Ca să ajungă în rândurile celor de la SIAS nu este deloc uşor. De fiecare dată când au loc selecţii, vin mulţi candidaţi, dar puţini sunt cei aleşi. Iar aceştia provin numai din rândurile poliţiştilor.

Odată admis, un luptător SIAS trebuie să participe la un regim continuu de exerciţii şi antrenamente. Trebuie să aibă o condiţie fizică de excepţie, să fie un bun trăgător şi să facă faţă situaţiilor neprevăzute.

Trupele SIAS primesc cele mai grele misiuni din Poliţia Română. Dacă este nevoie, sunt implicaţi şi în operaţiuni antitero.

Următorul video pe pagina următoare


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
1
Cool
WTF WTF
0
WTF
Sandra

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *