Cum ar fi dacă toţi şi-ar face treaba?

3 min


Trăim vremuri în care normalitatea e considerată ceva special. Vremuri în care atunci când ţi se oferă un serviciu de calitate rămâi mirat şi te gândeşti să „laşi şi tu de o cafea”.

De câte ori nu ţi s-a întâmplat ca atunci când apelezi la un serviciu să fii tratat cu lipsă de interes? Da, ştiu că de multe ori.

fa-ti meseriaFie că e femeia de la magazin, chelnerul de la terasă, medicul din spital, poliţistul, angajatul de la o companie de snacks-uri sau funcţionarul de la stat, direct sau indirect, toţi te pot trata cu indiferenţă.

Atenţie! Nu generalizez, dar în fiecare breaslă, cei mai mulţi îşi fac treaba ca nişte roboţi, limitându-se la minimul de efort pe care îl pot depune.

De ce?

Pentru că majoritatea se gândesc că indiferent dacă se implică sau nu, primesc acelaşi salariu şi că nu le face nimeni statuie dacă-şi dau interesul. Şi dacă ne gândim bine, pe de o parte au dreptate, întrucât cei mai mulţi dintre angajatori nu ştiu cum să-şi motiveze oamenii şi să le ofere condiţii acceptabile de muncă.

De asemenea, angajatorii vin cu idei tâmpite de genul „dacă nu-ţi convine, pleacă! Altul abia aşteaptă să-ţi ia locul”, la care angajaţii nu pot reacţiona decât făcându-şi treaba în scârbă. Şi astfel se ajunge ca pe un loc prost plătit, să muncească o persoană slab pregătită sau neinteresată să-şi facă treaba. Eficienţă zero.

De aceea cele mai de succes companii au întregi compartimente care se ocupă de înţelegerea angajaţilor, reuşind să creeze un mediu de lucru perfect pentru obţinerea eficienţei maxime.

Să privim altfel

Fiecare prestator de servicii, angajat la stat sau la privat, devine la rândul lui, inevitabil, consumator. Atunci, ca orice om, are pretenţia să primească servicii şi produse de cea mai bună calitate. Însă, la fel de inevitabil, este servit de oameni care-şi fac meseria la fel ca el.

De aceea, când mergi la muncă gândeşte-te că şi tu ai nevoie de serviciile altora, la fel cum alţii au nevoie ca tu să-ţi faci meseria cât de bine poţi. Pe scurt: ce dai, aia primeşti!

Cum s-ar schimba lumea dacă toţi s-ar comporta normal şi şi-ar da interesul în meseria pe care o practică?


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
1
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
5
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
2
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

4 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.