Creditul prin SMS, noua metodă de a face rost de bani

4 min


Stai liniştit, nu faci doar tu rost de bani, ci mai ales oamenii ăia de treabă, care îţi acordă un astfel de împrumut. Te-am luat cam repede şi poate nu ştii despre ce este vorba. Perioada creditului cu buletinul, care, de asemenea, a fost o ţeapă, a inspirat un nou concept de creditare.

Astfel, nişte indivizi deştepţi, dornici să facă bani mulţi şi foarte uşor, s-au gândit să aplice un model din afară şi să-şi înfiinţeze nişte instituţii financiare nebancare. Un fel de cămătari în legalitate, cu care nimeni nu are nicio problemă.

Cum funcţionează

Oamenii deştepţi despre care pomeneam mai sus, au înţeles că perioada în care trăim, vremurile tulburi din punct de vedere financiar, reprezintă premisa perfectă pentru a profita de cei săraci şi mai ales de cei săraci şi mai puţin educaţi.

Tranzacţia se face de obicei pe internet sau la telefon. Suni la un număr de telefon găsit într-o staţie de autobuz, ăia îşi dau seama că ai nevoie de bani şi apoi încep să-ţi prezinte oferta lor extrem de profitabilă. Ajungi la un acord şi astfel obţii un împrumut de 200 de lei, pe 15 zile. După ce expiră termenul, ai de plătit 250 de lei. Cu fiecare zi de întârziere, dobânda creşte cu 3%. Dacă tot nu respecţi condiţiile, ajungi ca la finalul unui an să constaţi că DAE (dobânda anuală efectivă) ajunge la circa 20 000 de procente.

Bineînţeles, dacă ajungi să fii dator mai mult timp, dobânda creşte atât de mult încât poţi fi executat silit şi astfel să ajungi boschetar pentru un împrumut luat de la cămătarii legali. Clienţii fideli, care iau câteva împrumuturi şi achită la timp, pot face comanda şi prin SMS. Scriu suma, perioada şi o parolă, iar în maxim 30 de minute primesc banii. Tare, nu?

La telefon, cel care încearcă să te aburească, începe să-ţi arunce termeni fără nicio logică, dar care multora le inspiră încredere. Îţi spun că totul este LEGAL, că firma este AUTORIZATĂ, că fac verificări pe la Biroul de Credit. Mulţi nu ştiu că la Biroul de Credit nu se pot face verificări fără un acord scris, iar nici atunci de către orice cămătar agarici, care poartă titlul de instituţie financiară nebancară.

Legea din România, permisivă, ca întotdeauna, cu hoţii, le permite cămătarilor să-şi facă liniştiţi afacerile. Astfel, conform capital.ro, una dintre metode este semnarea unui contract prin care împrumutatul vinde locuinţa sau terenul către împrumutător, fără ca tranzacţia să aibă însă loc efectiv. Dacă împrumutatul îşi achită la timp datoria, contractul este anulat, dacă nu, împrumutătorul intră în posesia bunului.

Până acum, nu s-a luat nicio poziţie din partea BNR, care permite cămătarilor să facă evaziune după cum vrea muşchii lor.
Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

4 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. La creditul cu buletinul au luat teapa si firmele, iar executorii nu prea aveau ce face. Acum s-au smecherit hotii si au perfectionat metodele…..

  2. Toată lumea dă vina pe consumatori, că nu-i obligă nimeni să ia banii. Însă disperarea e atât de mare, încât nevoia de moment nu-i lasă să gândească şi în perspectivă. E dureros ce se întâmplă.

  3. Creditele de fel sunt contract pentru sclavie, mai ales daca sunt in Euro…..USD mai permite o flexibilitate oarecare. Puterea de cumparare lipseste cu desavarsire, dar deviez, e Duminica si nu ma mai angajez in discursul acela depsre cresterea economica…