fbpx

Un băieţel care a mers 5 km prin ger până la şcoală te va face să fii mai recunoscător

4 min


Un copil de 8 ani a topit inimile oamenilor cu povestea sa. Provenind dintr-o familie foarte modestă, copilul a fost nevoit să meargă pe jos o distanţă de 4,8 km, la o temperatură de -9°C, pentru a nu rata examenul final de la şcoală.

După ce povestea sa a devenit virală pe internet, oameni din toată lumea au contactat şcoala din oraşul Xinjie, China, acolo unde învaţă copilul care a căpătat porecla „Băiatul de Gheaţă” şi au încercat să contribuie în diverse feluri pentru a-i face viaţa mai bună.

În ziua în care a ajuns la şcoală, cadrelor unităţii nu le-a venit să creadă cum arată băieţelul. Cu obrajii roşii, cu părul de pe cap, genele şi sprâncenele îngheţate, băiatul şi-a făcut apariţia la şcoală pentru a nu rata examenul de sfârşit de semestru.

Directorul şcolii, Fu Heng, a imortalizat momentul şi a urcat pozele pe internet, acestea viralizându-se rapid. În zilele următoare, telefonul şcolii a început să sune neîncetat, unitatea de învăţământ primind donaţii de peste 15.000$, 20 de aparate de încălzire şi sute de articole de îmbrăcăminte şi pături pentru copii.

„Era ziua în care începeau examenele finale. Temperatura a scăzut până la -9°C în acea dimineaţă”, a spus directorul Fu Heng, care cunoaşte foarte bine situaţia „Băiatului de Gheaţă”.

Copilul locuieşte departe de şcoală, iar condiţiile de trai nu sunt dintre cele mai bune, fapt pentru care este nevoit să meargă pe jos până la şcoală, chiar şi în cele mai grele condiţii meteo. Cu toate acestea, copilul este o vedetă în clasa lui, distrându-i de fiecare dată pe cei 16 colegi ai săi.

Este uimitor cum acest copil poate să-şi menţină optimismul, având în vedere condiţiile în care locuieşte împreună cu sora şi bunica sa.

Aşa arăta băieţelul în ziua în care a mers aproape 5 km, prin ger, până la şcoală

copil merge prin ger la scoala

În timp ce unii cărora nu le lipseşte nimic încearcă să fenteze examenele, acest copil a făcut exact opusul

copil merge prin ger la scoala

Nu aşa ar trebui să arate mâinile unui copil de 8 ani

copil merge prin ger la scoala

Băiatul locuieşte împreună cu sora sa şi cu bunica lor, care îi îngrijeşte cum poate

copil merge prin ger la scoala

O mică parte din drumul parcurs de băieţel până la şcoală

copil merge prin ger la scoala

Deşi nu are cele mai bune condiţii, copilul rămâne optimist şi este convins că viaţa sa se va schimba dacă are grijă de educaţia sa

copil merge prin ger la scoala


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
14
Trist
Drăguţ Drăguţ
2
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
10
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Andreea I.

Ofiţer amanet. Dar mai degrabă aş scrie. Vezi articolele mele aici.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *