Copiem chiar tot?

3 min


În ultima vreme au început să apară tot felul de site-uri care nu fac altceva decât să copieze integral articole şi materiale de pe alte site-uri, să trântească o amărâtă de sursă subtil aşezată în pagină şi să dea mâna cu succesul în acest fel. Totul este perfect, atâta timp cât îţi vezi de treabă şi pui link către sursă, nu e nimic senzaţional, mai ales că alţii nu pun deloc. Până la urmă, e vorba de cât îţi poţi asuma că site-ul tău şi munca ta va fi privit exclusiv ca un site „fură-tot”.

Totuşi, consider că trebuie să existe o limită pentru orice. Eu nu pot merge la Gândul, să dau copy-paste la un editorial de-al lui CTP şi să pun o sursă amărâtă către ei. N-am cum, ăla e un text care nu se preia decât prin analiză, gen „ia uite ce a zis CTP”, nu cu copy-paste, pentru că omul ajunge să devină confuz, are impresia că „părerea” respectivă e a unui om care lucrează la site-ul ciorditor. Şi nu e.

Eu am o problemă în acest moment cu un anume nationalisti.ro, care nu mi se pare că duce o politică încununată de fair-play în online şi, pe această cale, doresc să le aduc public la cunoştinţă că NU vreau sub nicio formă să-mi fie preluate textele care ţin strict de poziţia mea faţă de un subiect, de către niciun fel de site, indiferent câtă sursă pun acolo. Nu mă interesează sursa în acest caz, este vorba de părerea mea care apare pe un site pe care eu nu doresc să apară.

Menţionez că fac referire la articolul acesta care a fost preluat prin metoda cea mai simplă cu putinţă, anume „copy-paste”, cu punct şi virgulă, de către nationalisti.ro şi publicat aici.

Totodată, atrag atenţia clar că nu doresc să intru în niciun fel de conflict cu acest site şi nu aştept scuze publice pentru că ştiu că aş aştepta degeaba, nu sunt absurdă, dar îmi doresc ca mesajul transmis cu prilejul postării acestui articol să ajungă unde trebuie şi în forma potrivită.

Nu sunt eu vreo personalitate, dar îmi place să cred că există un motiv pentru care scriu aici când am ceva de zis, şi nu în altă parte.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Lisa Roman

Călătoresc. Călătoresc mereu. Nu stau niciodată.

2 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Buna ziua domnisoara,

  O sa sterg paragrafele, o sa las doar doua, iar cei interesati de articol vor intra la tine pe site.

  Scuze oricum. Trebuia sa ne contactezi pe privat.

  1. Cred că am expus punctul meu de vedere cu privire la situaţie destul de concret în acest articol cât să înţelegeţi de ce nu v-am contactat pe privat.

   Ştiu că e uşor să scrii „trebuia să mă contactezi frate că ştergeam tot” la orice situaţie de-asta, mai ales că sunt mulţi care nu te trag de urechi, deci nici măcar nu trebuie să o scrii tot timpul. În cazul de faţă a fost prea de tot, nu e vorba de o informaţie preluată, ci de o opinie.

   O zi bună.