O tânără a fost condamnată la moarte, după ce l-a ucis pe cel care încerca să o violeze

4 min


Oricât de absurde ni s-ar părea nouă, există legi în alte state, acceptate ca parte din normalitate.

O tânără în vârstă de 19 ani din Sudan a fost condamnată la moarte, după ce l-a înjunghiat mortal pe un bărbat cu care a fost obligată de familie să se căsătorească.

Ea și-a motivat gesturile precizând că soțul său a violat-o, în timp ce rudele acestuia au imobilizat-o.

Cazul lui Noura Hussein a stârnit dezbateri legate de problematica violului marital în Sudan, țară în care vârsta legală pentru căsătorie este de doar 10 ani, iar violul marital este legal, conform Reuters.

La ultimul termen al procesului, susținătorii tinerei au umplut sala de judecată din Omduraman, iar când judecătorul a anunțat sentința, oamenii au luat cu asalt holurile instanței. Familia soțului a refuzat posibilitatea ca tânăra să fie iertată, la fel și pe cea de a primi o compensație financiară, cerând executarea Nourei Hussein.

condamnata la moarte pentru ca a ucis violatorul
Mai mulţi oameni s-au adunat la tribunal pentru a o susţine pe Noura

„Noura este în ștare de șoc după aflarea sentinței de azi”, a spus medicul Adil Mohamed Al-Imam, unul dintre avocații ei.

Al-Imam a decis să îi preia cazul pro-bono, după ce primul avocat al Nourei a renunțat la caz. Totodată, el a afirmat că tânăra nu a fost abandonată doar de Justiție, ci și de propria familie.

Obligată să se căsătorească la 15 ani

Obligată de familie să se căsătorească la vârsta de 15 ani, Noura Hussein a fugit de acasă și timp de trei ani a locuit cu mătușa sa. Când tatăl a convins-o să se întoarcă acasă, acesta a forțat-o să se căsătorească și a lăsat-o în grija familiei viitorului soț.

Întrucât Noura a refuzat să întrețină relații sexuale cu soțul său, familia acestuia a imobilizat-o, iar bărbatul a violat-o.

„Fratele și alți doi veri (din partea soțului) au încercat să o convingă, dar când a refuzat, au pălmuit-o și au obligat-o să intre într-o cameră”, a precizat avocatul Al-Imam, detaliind că cei trei s-au asigurat că tânăra nu se va putea mișca, în timp ce soțul acesteia a agresat-o fizic.

Câteva zile mai târziu, bărbatul a încercat din nou să o violeze, astfel că tânăra l-a înjunghiat mortal. Noura a încercat să apeleze la părinții ei, însă aceștia au predat-o poliției.

Potrivit avocatului tinerei, motivul pentru care familia a recurs la acest gest este acela că Noura a contestat normele sociale din Sudan, care prevăd că o femeie trebuie să se supună întotdeauna soțului.

În acest context, Ahmed Elzobier, cercetător la Amnesty International Sudan, a precizat că este prima dată când un astfel de abuz atrage atenția internațională.

„În Sudan, violul marital are loc frecvent, iar oamenii nu vorbesc despre asta”, a adăugat Elzobier, subliniind că acest caz schimbă percepția în ceea ce privește abuzurile prin care trec femeile căsătorite.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
4
Furios
Trist Trist
4
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
2
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
1
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.