fbpx

A fost gunoier timp de 30 de ani, perioadă în care a strâns o adevărată colecţie de obiecte valoroase

2 min


Deşi meseria de gunoier nu este privită cu ochi buni de cei mai mulţi dintre noi, în special din cauza condiţiilor insalubre de muncă, lucrurile pot sta cu totul altfel în realitate.

Într-adevăr, nu putem spune că cineva îşi propune, la vârsta la care îşi visează cariera, că vrea să se facă tehnician în salubritate, cum se numeşte în termeni pretenţioşi meseria de gunoier.

Este o meserie pe care trebuie să o facă cineva şi fără de care am trăi într-o mizerie de nedescris, într-un mediu septic.

Cu toate acestea, meseria de gunoier ascunde câteva secrete.

Nelson Molina, din New York, SUA, a fost gunoier timp de peste 30 de ani și în fiecare zi a strâns lucruri pe care alții le aruncau. Acum bărbatul recunoaște că are o adevărată comoară acasă.

colectie gunoier

Acesta a început să pună deoparte ceea ce găsea prin gunoaie, încă din anul 1980

Colectia lui include acum peste 50.000 de obiecte salvate în cei 34 de ani petrecuți de el la serviciul de salubritate. Molina vrea acum să vadă toate aceste obiecte într-un muzeu, pentru ca toată lumea să se poată bucura de ele.

„Aruncăm prea multe lucruri. Oamenii din orașe trebuie să recicleze mai mult și să irosească mai puțin” spune Nelson, pentru The Guardian.

Printre obiectele găsite se numără uniforme de război de epocă, chitare electrice sau mingi de baseball semnate chiar de jucători.

Vezi mai jos reportajul realizat de The Guardian, intitulat „Comori în gunoi: lucruri incredibile pe care le aruncă newyorkezii”


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
2
Îmi place
LoL LoL
2
LoL
Cool Cool
2
Cool
WTF WTF
0
WTF
Radu N. Constantinescu
Fost blogger. Momentan îmi dau cu părerea.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *