Clădirile viitorului | NASA pregăteşte un proiect prin care o clădire va pluti, legată de un asteroid aflat pe orbită

3 min


Designul arhitectural face un pas în viitor. Un grup de arhitecți din New York a dezvăluit planurile pentru un zgârie-nori suspendat de un asteroid la 50.000 de kilometri în aer. Clădirea, care nu va fi doar „cea mai înaltă” va atârna suspendată de un asteroid care va orbita în jurul Pământului.

Turnul va fi prins cu cabluri grele de un asteroid aflat pe orbita Pământului.

Arhitecții spun că, în viitor, valorificarea și manipularea asteroizilor nu va fi ceva atât de neobișnuit și fac referire la misiunea NASA pentru a captura și redirecționa un asteroid planificată pentru anul 2021. Totuși, misiunea are viitor incert pentru că, în acest moment nu este inclusă în următorul buget NASA, scrie iflscience.com.

Potrivit proiectului, clădirea prinsă de asteroid va parcurge, pe parcursul a 24 de ore, un drum sub forma cifrei opt. Va acoperi emisfera de Nord și emisfera sudică, călătorind deasupra unor orașe mari, cum ar fi Havana, Panama City, și New York, și va reveni în aceeași poziție pe cer la sfârșitul fiecărei zile.

Conform desenelor, turnul va fi mai mult decât un zgârie-nori imens, acesta va fi de fapt un oraș plutitor împărțit pe zone, inclusiv zona de cumpărături, restaurante, divertisment, birouri, dar și un sector de grădină și agricultură, o zonă rezidențială, și chiar și un loc dedicat cultelor.

Prin poziția sa unică va folosi panouri solare pentru energie, un sistem de filtrare prin condensație în nori și apa de ploaie pentru a furniza apă dulce.

În partea de jos a turnului, mai aproape de suprafaţa terestră, va fi o zonă de magazine, restaurante şi divertisment, deasupra vor fi amenajate birouri, deasupra lor va fi un spaţiu pentru grădini şi culturi agricole, iar deasupra acestuia se vor afla dormitoarele.

Sunt însă multe întrebări cu privire la acest proiect ambițios:

  • modul în care vor putea ajunge și vor putea pleca oamenii din clădire;
  • ce se va întâmpla în cazul fenomenelor meteorologice extreme;
  • cum va putea fi păstrat un asteroid pe orbita Pământului;
  • cum va putea fi controlată traiectoria cu exactitate.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.