fbpx

Cică în zilele noastre, tinerii slăbesc mult mai greu ca vârstnicii. Vezi şi de ce

3 min


Un nou studiu realizat de o echipă de canadieni și publicat de revista Obesity Research & Clinical Practice evidențiază efectele negative pe care le au diferitele stiluri de viață, pe generații, scriu jurnaliștii de la metronews.fr. Oamenii de știință au constatat că în ultimii 40 de ani comportamentul uman s-a schimbat drastic.

Viața agitată, preferința pentru alimente nesănătoase și mesele neregulate, lipsa activității fizice, medicamentele consumate după ureche, stresul și lipa de somn sunt principalele motive pentru care tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani slăbesc din ce în ce mai greu!

Potrivit studiului, preluat de Agerpres, momentul nașterii ar influența capacitatea de a slăbi mai mult sau mai puțin.

Astfel, cei născuți după cel de-al Doilea Război Mondial (așa-zișii „baby-boomers“) și tinerii generației Y (cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani) nu se comportă la fel în privința regimurilor alimentare. Primii ar avea tendința să ia mai puțin în greutate decât copiii sau nepoții lor.

Medicamente, pesticide, mese neregulate, stres, lipsă de somn – toți acești factori ar împiedica noile generații să slăbească la fel ca cei mai vârstnici, care ar fi mai puțin expuși la aceste elemente, precizează cercetătorii canadieni.

Ei au analizat datele privitoare la obiceiurile alimentare a 36.400 de adulți americani între 1971 și 2008 și au strâns și informații despre activitatea fizică a 14.419 adulți, între 1988 și 2006.

Alte studii arată că un regim alimentar echilibrat și mișcarea făcută în mod constant duc la pierderea kilogramelor, însă cel menționat a demonstrat că acest lucru nu este la fel de eficient pe termen lung, mecanismul de pierdere în greutate fiind mult mai complex în prezent. Practic, evoluțiile înregistrate în modul de viață în ultimii ani ar pune obstacole în calea metabolismului.

Chiar dacă studiul canadienilor arată că în prezent este mai greu să slăbești, nimeni nu spune că este imposibil. Alimentația trebuie, însă, bine controlată, nefiind suficientă atenția acordată caloriilor. Este recomandabil să se mănânce la ore fixe și să se evite preparatele „de-a gata“.


Apreciază articolul

sursa: evz.ro


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Sandra

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.