Cele mai faimoase fotografii din lume şi poveştile din spatele lor

7 min


Având în vedere faptul că la fiecare 2 minute, oamenii fac mai multe fotografii decât s-au făcut în tot secolul XIX, este greu de stabilit care sunt cele mai reprezentative fotografii ale lumii. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, unele imagini ne-au rămas în memorie, datorită poveştilor din spatele lor.

Copilul înfometat din Sudan (premiul Pulitzer 1994)

În anul 1994, în timpul foametei din Sudan, un copil a fost imortalizat de fotograful Kevin Carter, în timp ce un vultur îi aştepta sfârşitul. Nu se ştie ce s-a întâmplat cu acel copil, dar cel mai probabil răbdarea vulturului a fost răsplătită. Fotograful a părăsit locul respectiv imediat după ce a făcut fotografia. La circa 3 luni după acel moment, s-a sinucis din cauza depresiei.

Fata afgană

În vârstă de 12 ani, Sharbat Gula era una dintre studentele unei şcoli dintr-un lagăr de refugiaţi din Afganistan. Fotograful Steve McCurry a realizat fotografia în anul 1984, ajungând pe coperta revistei National Geographic. Fata afgană a cucerit lumea prin culoarea deosebită a ochilor săi.

Omayra Sanchez

În anul 1985, vulcanul columbian Nevado del Ruiz a făcut peste 25 000 de victime. Fata în vârstă de 13 ani a stat blocată timp de 3 zile în apă şi ciment, iar fotografia a fost făcută cu puţin timp înainte să moară. Fotograful Frank Fouriner a surprins agonia fetei, iar imaginea a stârnit indignare datorită lipsei de reacţie a guvernului columbian.

Studentul din Piaţa Tiananmen

Una din cele mai reprezentative fotografii pentru pace, prezintă un tânăr a cărui identitate a rămas încă necunoscută, acesta s-a postat în faţa tancurilor oprindu-le pentru scurt timp din drumul lor. Efortul său nu a fost însă foarte apreciat de trupele militare, iar în scurt timp Piaţa Tiananmen a devenit câmp de luptă.

Steagul sovietic pe Reichstag

În mai 1945, după invazia Berlinului nazist, doi soldaţi sovietici au arborat steagul Uniunii pe impunătoarea clădire a Reichstagului.

Nagasaki (1945)

Prima imagine a norului atomic, după atacul asupra japonezilor, descrie perfect forţa distructivă şi viteza cu care s-a răspândit energia emanată.  Aceasta a fost a doua bombă care a lovit oraşul Nagasaki, întrucât după prima japonezii nu au capitulat.  Împreună, cele două bombe atomice care au lovit oraşul Nagasaki au ucis peste 230 000 de japonezi.


Continuarea pe pagina următoare


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
1
Furios
Trist Trist
1
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
6
Îmi place
LoL LoL
2
LoL
Cool Cool
4
Cool
WTF WTF
0
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.