fbpx

Animale hibride despre care nici nu ştiai că există. Cele mai dubioase încrucişări de specii (FOTO)

8 min


Unele hibride (hibridul este rezultatul din împerecherea a două animale apartenente unor specii diferite) apar în sălbăticie, dar acest lucru se întâmplă extrem de rar. Cele mai multe, însă, sunt create de oameni, fie din interes material, fie pentru a-şi satisface o curiozitate ştiinţifică.

1. Dzo

Hibrid realizat pentru munca în agricultură în Nepal şi Mongolia, un dzo este rezultatul încrucişării dintre un iac* şi o vacă domestică. Animalul, un mascul, este cu 25-30% mai greu decat vitele obişnuite din Mongolia, dar este steril. Carnea lui este considerată superioară atât celei a „mamei” lui, cât şi celei a „tatălui” său.

*Iacul este un mamifer rumegător din Tibet, mai mic decât bivolul, cu corpul masiv, acoperit de păr lung de culoare brună și cu o cocoașă pe ceafă. Specie de vite Bos grunniens, familia Bovidae, care traiește în turme sălbatice în Tibet, la altitudini mari. Atinge o înălțime la greabăn de circa 2 m, are păr lung și aspru pe părțile laterale. Are coarne mari, curbate în sus și umeri aduși. Este amenințat cu dispariția. (Wikipedia)


S-AR PUTEA SĂ-ŢI PLACĂ: Cailor chiar le place fotbalul


2. Pisica bengaleză

Aceasta este rezultatul unei încrucişări între pisica leopard asiatică şi o pisică domestică, fiind obţinută pentru prima dată undeva între sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX de către oamenii de ştiinţă care au vrut un animal de companie cu un aspect exotic, dar cu un temperament domestic. Culoarea blănii ei variază de la ruginiu şi maro, la portocaliu ori culoarea fildeşului, cu pete.

3. Zebroida

Zebroida se referă la orice animal hibrid obţinut după ce o zebră a fost încrucişată cu un exemplar din familia ecvideelor (cal, măgar). Rezultatul încrucisarii unei zebre femelă cu un măgar se numeşte zebrinny, iar cel al încrucişării unui mascul zebră cu o femelă măgar se numeşte zedonk.
În general, zebroidele obţinute din împerecheri cu măgari au structura acestora, dar aspectul blănii seamănă cu al unei zebre (deşi dungile nu apar întotdeauna pe tot corpul).


VEZI ŞI: Un taur nervos “zboară” în tribună în timpul unei corideS-AR PUTEA SĂ-ŢI PLACĂ: Un berbec nervos se antrenează la sacul de box


4. Ligru

Apărută în captivitate atât intenţionat, cât şi accidental, încă de la începutul secolului XX, această felină este rezultatul încrucişării dintre un leu şi o tigroaică. Aspectul ligrului aduce mai mult a leu, dar are totuşi pe blană nişte dungi subtile, împrumutate de la tigroaică, şi, spre deosebire de lei, cărora le este frică de apă, acestuia îi place să înoate.
În general, un ligru este mai mare decât oricare dintre părinţi, fiind şi unul dintre cele mai maiestuoase animale din lume. Poate ajunge să cântărească peste 450 de kilograme, iar uneori să aibă şi circa 3 metri lungime.

5. Cama

În 1998, un grup de oameni de ştiinţă a „creat” primul animal cama, obţinut din încrucişarea unui mascul camilă şi a unei femele lamă. Spre deosebire de multe alte animale hibride, cama a rezultat exclusiv în urma inseminării artificiale deoarece camila este mult mai mare decât lama. Cama nu are cocoaşă, având urechile scurte şi coada lungă.


RECOMANDAT: Din toate animalele lumii, pun pariu că nu ţi-e frică de cine trebuie!Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
1
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Lisa Roman

Călătoresc. Călătoresc mereu. Nu stau niciodată.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.