Ce fac dacă sunt atacată pe stradă?

3 min


Ce fac dacă sunt atacată pe stradă?

Mă deplasam singură pe stradă.

Aveam de parcurs aproximativ 100 de metri între locul în care am parcat maşina şi sucursala băncii a cărei clientă sunt, iar la un moment dat, geanta mea minunată pe care o ţineam pe umărul drept a devenit ţinta unui deviat mintal (cel mai probabil).

Pentru că intuiţia feminină te mai şi trădează uneori, nu am avut nicio presimţire şi m-am trezit cu geanta în mâna lui.

Aş fi apucat să reacţionez, dar am refuzat, pentru că riscurile erau mai mari dacă opuneam forţă.ce fac daca sunt atacata pe strada

În general, probleme de acest gen le întâmpină femeile. Foarte des cele în vârstă.

Nu este un moment plăcut, poate fi chiar traumatizant, dar pentru ca riscurile să se reducă la minim e nevoie să fie luate la cunoştinţă câteva idei scurte şi cât se poate de relevante şi rezonabile.

1. Nu porţi bunuri de valoare în geantă/borsetă/plic sau orice alt obiect uşor detaşabil.

2. Nu porţi bijuterii de neam prost: cercei, lanţuri, brăţări. Alea le porţi în anumite conjuncturi, dacă îţi doreşti foarte mult asta, dar în niciun caz nu e indicat să le ai la vedere atunci când eşti singură pe stradă.

3. Nu opui rezistenţă, orice ar fi. Dacă ai omis să te concentrezi pe ceea ce specific la primele două puncte, asta e, rămâi cu pierderea, dar cu dinţii în gură!

Dacă îi arăţi că ai puţină forţă, îl obligi să rezolve repede problema, iar instinctul lui îi va trimite cel mai probabil pumnul violent în faţa ta. EVITĂ, deci, SĂ OPUI REZISTENŢĂ!

4. Dacă ajungi în nefericita situaţie de a fi surprinsă într-ul loc retras, unde ţi se cere „să scoţi tot ce ai” sau ceva de genul ăsta, cel mai important este să nu arăţi că eşti panicată, pe cât posibil, chiar dacă nu ai de ales şi trebuie „să scoţi tot”.

Oamenii de acest gen pot fi ca nişte câini turbaţi, deci dacă va simţi că faci pasul înapoi şi eşti complet panicată, sunt şanse să te muşte! Astfel, riscul să suferi mai mult decât suferi deja, este mare! TREBUIE SĂ FII TARE!

5. Eşti foarte atentă la cum arată persoana respectivă, la eventualele semne distinctive şi la cum e îmbrăcat, astfel încât, IMEDIAT după ce fapta s-a consumat, să poţi apela 112 şi să dai toate detaliile care pot fi utile poliţiei.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
1
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
1
Îmi place
LoL LoL
1
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
cristinacris

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.