Cât de irelevant poate fi un articol care ocupă o pagină în Click!


Mass-media românească a ajuns de tot râsul, este un fapt cunoscut şi recunoscut. Cea mai mare vină o poartă clientul, evident. Prostul cere, i se dă, şi cere tot mai mult. Totul funcţionează pe sistemul „dacă nu s-ar vinde, nu s-ar publica”. Dar nu, noi avem pretenţia ca presa să facă educaţie cu noi. Ha! Totuşi, am citit azi un articol în Click! care m-a făcut să zâmbesc. Ocupă o întreagă pagină şi nu spune nimic. Dar nimic, frate!

Titlul sună cam aşa: „Cele mai bune sfaturi ca să-ţi aperi maşina de hoţi”

CLICK!: Nu uita să încui maşina
Seara, când vii de la muncă, eşti foarte obosit şi nu-ţi doreşti decât să ajungi mai repede în casă. Grijile de peste zi, stresul sau oboseala te fac să nu te mai poţi concentra şi să uiţi pur şi simplu să-ţi închizi maşina. Este adevărat că acest lucru ne-a intrat în reflex, dar se întâmplă uneori să ne luăm cu altele şi să uităm să blocăm portierele: fie vorbim la telefon, fie intrăm în vorbă cu un vecin, fie suntem atenţi la alte lucruri. Şi uite cum ai intrat în bloc, ai urcat în apartament, te-ai culcat şi ai dormit liniştit noaptea, pentru ca a doua zi să înceapă coşmarul: ţi-a dispărut maşina din parcare!
Pe bune? În primul rând, dacă are cineva ceva de furat de la mine din maşină sau, cu atât mai mult, dacă i s-a pus pata pe maşină şi vrea s-o fure, şansele să ştie ce face sunt foarte mari, prin urmare şansele ca încuietoarea mea să fie total irelevantă sunt uriaşe! Sau crede cineva că hoţii se apucă să încerce toate maşinile din parcare şi… când dă de maşina fraierului care a lasat-o descuiatăăă… pam pam! NU! Din păcate, nu aşa se întâmplă. Asta ar însemna ca hoţii să fie cretini, prin urmare, ar trebui ca nivelul infracţionalităţii să fie mult mai jos decât este de fapt. În al doilea rânnd, maşina trebuie încuiată pentru că de asta are încuietoare, punct.CLICK!: Atenţie unde parchezi
Locul în care parchezi maşina noaptea, mai ales dacă vorbim despre o zonă pe care nu o cunoşti foarte bine, este esenţial în prevenirea furtului. De obicei, maşinile sunt furate din locuri de parcare slab iluminate sau întunecoase. Ar fi bine să alegi un loc sub un stâlp de iluminat public sau lângă un bloc de locuinţe. De asemenea, ar trebui să parchezi în locuri circulate, în nici un caz în zone pustii, pe străduţe lăturalnice, ascunse, unde nu întâlneşti ţipenie de om.
E simplu, dacă nu ai bani să dai şpagă pentru a putea avea privilegiul de a plăti un loc de parcare, cel puţin în Bucureşti, parchezi pe unde apuci, frate! Mai faci pretenţii? Dacă e să ţi-o prăduiască, o face şi dacă-i pui pază la fiecare roată.

CLICK!: Ai coborât din maşină? Închide motorul şi blochează uşile
Se întâmplă de multe ori să rămâi în pană de ţigări, să vrei să-ţi cumperi o apă sau un suc şi să parchezi maşina fie în curtea benzinăriilor, fie lângă trotuar. Pentru că te grăbeşti, iar buticul este la doar câţiva metri distanţă, ai tendinţa de a coborî din maşină fără a mai scoate cheile din contact. Atenţie! Hoţilor nu le trebuie decât câteva secunde să se urce la volan şi să demareze în trombă!
O fi simplu să faci mişto de un text scris aiurea, dar ăsta e prea de tot! Păi, măi băiete, dacă las motorul pornit, dar blochez uşile, care ar putea fi problema?! Îmi dai sfaturi despre cum să-mi protejez maşina de hoţi sau despre cum să reduc consumul de carburant?! Hotărăşte-te!

CLICK!: Fereşte-te de parcagii
Mai ales dacă eşti femeie, fereşte-te de persoanele extrem de amabile care se oferă să te ajute să parchezi. Nu da nimănui cheile maşinii! Rişti să rămâi fără autoturism! Mare grijă mai ales când pleci în vacanţă în străinătate, în Bulgaria sau ţările baltice. De multe ori, valeţii sunt mână în mână cu hoţii de maşini. Mai bine te chinui să parchezi singur decât să ai încredere într-un necunoscut, care să fugă cu maşina sub ochii tăi.
Cât de pueril! Cum se poate? Oare omul care a scris asta este şi plătit să facă asta?! Cred că titlul trebuia să sune cam aşa: „Eşti cretin? Aici mă chinui să te sfătuiesc să nu mai fii”. Eu chiar mă simţeam tentată de câteva ori să dau cheia unui parcagiu, jur! Mi se părea o idee bună ca un om atât de curat, fizic şi spiritual, să urce la volanul maşinii mele.


CLICK!: Parchează cu roţile înspre trotuar
Dacă parchezi maşina la marginea trotuarului, învârte volanul în aşa fel încât roţile să fie îndreptate către trotuar. În acest fel, maşina va fi mult mai dificil de tractat sau împins. De asemenea, dacă afară nu este extrem de frig, nu uita să ridici frâna de mână. De asemenea, ar trebui să-ţi intre în obişnuinţă să laşi maşina în viteza întâi.
Hai c-am dat-o şi-n fizică de-acu’! Voi nu aţi auzit des despre furturi de maşini prin tractare sau, mai ales, împingere? 🙂 Eu am auzit prin Bucureşti, dar ăia se supără doar dacă o parchezi neregulamentar. Totuşi, tâlharii ăia ţi-o ridică, dar sunt hoţi legali, îţi fură maşina şi după aia îţi spun unde să te duci ca s-o recuperezi, contra unei mici cotizaţii, desigur! 🙂 Democratic!

CLICK!: Foloseşti maşina rar? Acoper-o cu o prelată
Acoperită cu o prelată, maşina va fi mai dificil de furat. Hoţii ar trebui să piardă timp preţios înlăturând prelata, ceea ce ar cam bate la ochi. De asemenea, un sistem de alarmă montat pe maşină i-ar descuraja pe hoţii mai puţin experimentaţi.
Fi-ţi-ar prelata de râs! Auzi, frăţioare, ce piedici pune ăsta infractorului…CLICK!: Dotează maşina cu sistem antifurt
Poate fi un sistem montat pe volan sau la cutia de viteze, pe care o blochează. O maşină astfel dotată va descuraja hoţii, care nu-şi vor bate capul cu astfel de dispozitive. De asemenea, poţi opta pentru sisteme de blocare a direcţiei, a pedalelor, a schimbătorului de viteze, antifurturi pentru roţi şi capace de roţi.
Aici avem ceva cât de cât util, să fim rezonabili…

CLICK!: Montează pe maşină o folie antiefracţie
De foarte multe ori, hoţii sparg geamul maşinii pentru a putea fura din interior. Pentru a evita o astfel de situaţie, poţi monta pe geamurile maşinii folii antiefracţie. Acestea nu permit dezintegrarea suprafeţelor vitrate, chiar dacă sunt sparte.
Sau ai putea pur şi simplu să nu laşi lucruri de valoare în maşină, mai ales la vedere. Ce ziceţi de asta?

A umblat cineva la maşină? Anunţă de urgenţă poliţia
Se poate întâmpla să constaţi că yala de la una dintre portiere a fost forţată. Având închidere centralizată, de multe ori nu eşti atent la acest aspect. Verifică din când în când portierele. Este posibil ca persoana care a forţat uşile să se întoarcă pregătită cu unelte mai eficiente.
În cazurile de acest gen, probabil persoana care a forţat uşile este idioată. Nu există instrumente ineficiente la un hoţ. Ori are, ori n-are.

Iar undeva în lateralul paginii, ca bonus, putem lectura despre cum trebuie să avem grijă de lucrurile din maşină. Sper că v-a fost utilă această lectură şi că hoţul nu va avea nicio şansă în faţa noilor cunoştinţe dobândite.

Cum ai grijă de lucrurile din maşină?
În timp ce te deplasezi prin oraş, închide uşile! Altfel, rişti ca la stop cineva să-ţi deschidă portiera din spate şi să înhaţe lucrurile lăsate pe banchetă.
Nu lăsa lucruri la vedere în maşină! Un hoţ poate rânvi la geanta ta, la laptop, telefon, o geacă sau cine ştie ce alt obiect care îi face cu ochiul.
Fii foarte atent pe cine iei „la ocazie”. Recomandat ar fi să nu iei în maşină persoane străine, care fac autostopul. Asta pentru că nu ştii cu cine ai de-a face. Poate fi o femeie sau o persoană foarte prezentabilă care, în final, să te lase fără lucrurile personale.
Atenţie la obiectele pe care le laşi în maşină când o duci la spălat! Ia cu tine lucrurile de valoare sau, mai bine, lasă-le acasă. Unii angajaţi ar putea fi tentaţi să fure.
Nu ascunde obiectele de valoare în torpedou sau cotieră, pentru că aceste două locuri vor fi verificate de hoţi.
Nu lăsa actele maşinii în habitaclu! Mulţi şoferi lasă în maşină documente importante: talonul, poliţa de asigurare RCA sau Casco.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Lisa Roman

Călătoresc. Călătoresc mereu. Nu stau niciodată.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Blogger

Nu rata: