Cât combustibil consumă în medie, o persoană într-un an

2 min


E o nebunie totală în această perioadă, parcă mai mult ca niciodată, privind clima globală şi efectele încălzirii, tot mai multe personalităţi căutând metode pentru combaterea acestui fenomen care ar putea afecta Pământul în mod decisiv şi iremediabil.

O hartă a celor mai mari consumatori de energie a fost publicată de Burn, o asociaţie care studiază fenomenul încălzirii globale. Astfel, s-a stabilit, cu aproximaţie, cam cât consumă, în medie, o persoană în fiecare ţară a lumii.

Aşadar, acest consum s-a calculat în unitatea de măsură BTU (british thermal units), care este o unitate de măsură pentru căldură, egală cu cantitatea de căldură necesară pentru a crește temperatura unei cantități de o livră de apă cu un grad Fahrenheit, valoarea sa variind între 1054,35 J (cu caloria folosită în termodinamica chimică) și 1059,67 J (cu caloria la 4 °C); 1 milion BTU înseamnă un consum de aproximativ 30 de litri de combustibil.

Cei mai mari consumatori ai lumii, conform acestui grafic, sunt Islanda, SUA, Australia, Canada şi ţările arabe. România nu se află printre consumatorii de top, poate şi din cauza preţului uriaş al combustibililor şi curentului electric.Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.