fbpx

Bucureştenii se mănâncă între ei pe locurile de parcare. S-a creat un trend din a ridica ştergătoarele

3 min


Ai parcat maşina strâmb? Ai lăsat-o pe un colţ de stradă? Sau pe locul neplătit pe care parchează nea’ Gigi de 40 de ani? Dacă ai norocul să nu găseşti o zgârietură de toată frumuseţea pe autoturism ori cauciucurile sparte, în mod cert vei găsi ştergătoarele ridicate.

În Bucureşti problema locurilor de parcare este demnă de un scenariu de film horror. Sunt mult prea multe maşini pentru un Bucureşti pe care Ceauşescu nu l-a gândit în acest sens.

Blocuri uriaşe unul lângă altul, locuri de parcare ZERO. Foarte multe zone nu au pur şi simplu parcări amenajate, deci nici măcar nu ai ce închiria, poţi fi dispus să plăteşti oricât, dacă nu ai cui şi pentru ce, nu ai unde parca.

Problema mare e că bucureştenii au creat adevărate fobii pe tema asta şi, deşi este arhicunoscută şi foarte discutată, lumea totuşi se scandalizează pentru 30 de centimetri de trotuar exact ca şi când i-ai fi parcat pe cap.

Lumea urlă „de ce îţi cumperi maşină dacă nu ai unde să o parchezi?”, dar ce folos? Fiecare îşi cumpără câte îşi permite. Dacă cineva vine şi parchează un yacht într-un cartier supra aglomerat, atunci orice cetăţean ar fi îndreptăţit să se întrebe de ce dracu’ şi-o fi luat omul un yacht dacă nu are unde să-l pună, dar la autoturisme nu prea se potriveşte.

Pentru că asta este lumea în care trăim, trebuie să ne asumăm asta. Sunt cartiere în care oamenii se înţeleg bine şi sunt conştienţi de situaţia în care se află şi parchează maşinile de aşa natură încât să fie mutate pentru a debloca alte maşini şi tot aşa – sunt lăsate pe liber.

Deci, se pot găsi şi soluţii, nu tocmai ortodoxe sau normale, dar într-o societate care mai are mult până la ajunge la normal, trebuie găsite şi soluţii mai ciudate, dar gândite şi puse în practică în mod civilizat.

Apar nemulţumiri

Aici avem un caz cu un şofer nemulţumit de un alt şofer care îi ridică ştergătoarele când primul parchează pe locul pe care al doilea îşi imaginează că îl deţine doar pentru că parchează acolo de foarte mult timp ori din alte motive cel puţin la fel de subiective.

Voi ce credeţi?Ţi-a plăcut?

Fotografie trimisă de Costel R. din Bucureşti

Ţi-a plăcut?


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
2
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Lisa Roman

Călătoresc. Călătoresc mereu. Nu stau niciodată.

2 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Prost trebuie să fii ca să te răzbuni pe mașina care ți-a luat ”locul” nedeținut de drept… Unul mi-a zgâriat-o odată pe ambele părți, menționând pe o bucată de carton motivul, deși de cele mai multe ori evitam să-i iau ”locul” dacă erau altele disponibile. Începând de a doua zi am urmărit ”locul”, am observat cine parchează de regulă, am așteptat să treacă o perioadă și cu un dorn bine ascuțit, într-o noapte, spre dimineață, i-am dat gaură de 1,5 cm în fiecare portieră, aripi, capota portbagaj, mai puțin plafonieră și capotă motor. Acum e democrație în zonă… (dar de-l prindeam atunci îl bătuceam bine, că am aflat cine este individul).