Britanicii se plâng: peste 50 000 de români şi bulgari au invadat Regatul Unit


Circa 50.000 de români și bulgari au emigrat în Marea Britanie în perioada iulie 2014 – iunie 2015, cu 19.000 mai mulți decât în același interval anterior, arată datele Oficiului Național de Statistică britanic, potrivit Agerpres. Dintre ei, 84% s-au stabilit acolo pentru a-și găsi un loc de muncă.

Această imagine a fost folosită de site-urile din UK

În Marea Britanie au ajuns 636.000 de imigranți în intervalul iulie 2014-iunie 2015, circa 265.000 provenind din statele Uniunii Europene. Pe de altă parte, în același interval, alți circa 300.000 au părăsit definitiv această țară.

Astfel, în perioada amintită, imigrația netă a ajuns la nivelul record 336.000 de persoane, mai mult cu 32,2% față de ce s-a înregistrat în cele 12 luni precedente.

Cifra depășește cu mult obiectivul pe care l-a fixat premierul David Cameron de plafonare a imigrației nete la maximum 100.000 de persoane pe an.

De altfel, Cameron urmărește în negocierile pe care le are cu oficialii europeni adoptarea unor măsuri care să ducă la o scădere a numărului imigranților, mai ales prin restrângerea accesului acestora la ajutoarele sociale britanice.

Liderul UKIP, Nigel Farage, se plânge, susţinând pe această cale ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană:

„Aceste cifre record arată încă o dată că guvernul condus de Cameron a eşuat în ceea ce priveşte controlul imigranţilor.”

Farange nu este singurul care blamează fluxul de imigranţi români şi bulgari care pătrund în Regat. Mai sunt voci care susţin că atâta timp cât Marea Britanie se va afla în Uniunea Europeană, graniţele nu vor putea fi controlate, iar pericolul este iminent.

Ceea ce nu vor să recunoască aceşti politicieni, ori nu vor să spună, este faptul că tocmai aceşti imigranţi sau, să fiu mai obiectivă, marea majoritate a imigranţilor care vin pe bune la muncă, au un rol semnificativ în creşterea economică din ultima vreme. Logic de altfel!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Diaspora

Nu rata: