Azi am întrebat un taximetrist de ce merg ei mereu pe roşu la carburant


La locul de muncă mi-e dat din când în când să manevrez un drăguţ Logan. Mie chiar îmi place cum se comportă maşina, cu atât mai mult cu cât mă înţelege destul de bine, simt că formăm o echipă bună şi înjurăturile cu care ne alegem în trafic nu ne vor putea despărţi. Cel mai mult îmi place la el că nu trebuie niciodată să-l alimentez cu benzină, e mereu plin acolo.

Astfel, cunoscând cât de cât semnele alea din bordul unui Logan, când merg cu taxi mă uit mereu în bord, mai mult instinctiv, şi văd aproape fără greşeală martorul de carburant aprins. Frate, toţi merg pe roşu!! Mă roade chestia asta de vreun an. Urci în taxi, vezi că omul merge pe aburi de carburant şi îi spui că tre să ajungi la mama dracului, iar omul merge fără o greaţă. Bun, înţeleg, cunoşti maşina foarte bine, ştii când rămâne fără carburant cum ştii Somnoroase păsărele, dar totuşi, toate indicaţiile din lume spun că nu e bine să mergi cu puţin carburant în rezervor, iar tu, taximetrist, ştii că oricum o sa ajungi la pompă la un moment dat, de ce dracu’ îţi baţi joc de maşină?!

Ok, astăzi am urcat în taxi în otopeni, tot Logan, desigur, tot fără benzină, evident, şi am cerut să fiu basculată în Popeşti Leordeni, cu escală la Eroilor. Omul a zis ok şi a pornit. Nu am rezistat mai mult de 2 minute şi am adresat întrebarea cât se poate de logică „Trecem să şi alimentaţi? E destul de lungă cursa şi văd că nu prea aveţi carburant”. Răspunsul a venit destul de prompt „Eh, merge, ajung la Piteşti cu benzina asta doamnă!”. Da, da, bună gluma. L-am întrebat de ce naiba toţi taximetriştii merg aşa, şi-mi zice „Dacă nu sunt bani doamnă, nu vedeţi cum se scumpesc toate? Nu mai ai bani să iei o pâine la copii acasă, mă aşteaptă copiii şi eu nu am ce să le duc acasă.”. No comment am tăcut şi am zis OK. Avea DVD d-ăla pentru maşină, tabletă, iPhone 5, Samsung Galaxy S4, cred. Pe bune? Făcea şi el caterincă de mine un pic. Aşa că!, concurs.

100 de euro pentru cel care vine cu un selfie cu un taximetrist care are plinul făcut. Să fie şi bordul în selfie, evident, şi să fie de Logan. *

*Glumesc, n-am bani.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Lisa Roman

Călătoresc. Călătoresc mereu. Nu stau niciodată.

2 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. De ce merg taximetristi pe rosu???
    Pentru ca toti au GPL ! ( Foarte rar vezi un taxi pe motorina – sunt mai scumpe)
    😉

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Social

Nu rata: