FC Botoşani va bifa primele fărâme de coeficient european


Când auzi de Botoşani, nu prea ai la ce să te gândeşti decât la ceata de personalităţi culturale pe care meleagurile dintre Prut şi Siret le-au trimis în lume. Fotbal? Până în 2013 nu ai fi avut curaj să bagi mâna în foc că-n acel colţ de ţară există vreun stadion. Judeţul Botoşani nu a existat pe prima scenă a fotbalului românesc niciodată până în 2013. Ba mai mult, Municipiul Botoşani era singurul oraş din ţară cu peste 100.000 de locuitori care nu avusese vreodată echipă de fotbal în prima ligă.

A fost vorba de răbdare. Într-un cadru sportiv, cel puţin din punct de vedere fotbalistic, foarte slab atât ca infrastructură, cât şi ca organizare, FC Botoşani a apărut în 2001 când Ioan Sălavăstru, om de afaceri şi avocat botoşănean, înființează Asociația Fotbal Club Botoșani. Stadionul era în stare deplorabilă, prin tribune crescuseră copăcei. În 2005 echipa a promovat în Liga a II-a, unde a rămas până la promovarea în Liga I.

Astfel, cochetul oras moldav a ajuns să aibă un stadion rezonabil, cu instalaţie de nocturnă şi condiţii decente, să aibă rezultate bune în primul eşalon şi, ca o încununare a perseverenţei, echipa s-a ales şi cu un loc în Europa League. Acum ştie şi Platini că FC Botoşani există. Este adevărat, se poate considera o echipă oportunistă, nu poţi să ocupi locul 8 în campionat, să participi în Europa League şi să nu te consideri oportunist, dar poate că nu e o întâmplare a sorţii. Fotbalul botoşănean merită o şansă, pentru toată seceta pe care au suportat-o microbiştii de pe meleagurile eminesciene de-a lungul timpului.

FC Botosani îşi va începe aventura europeană, în primul tur preliminar, împotriva FC Tskhinvali, o formaţie georgiană care, de asemenea, nu are niciun palmares european!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Lisa Roman

Călătoresc. Călătoresc mereu. Nu stau niciodată.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Actualitate

Nu rata: